×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

SkL møter medarbeiderne på ARV

Hvilken fremtid ser medarbeiderne på ARV for seg i etaten etter at arveavgiften blir borte? SkL følger opp medarbeiderne som blir berørt og har hatt møter i Molde og i Oslo.


Torsdag møtte nestlederen i Skatteetatens Landsforbund(SkL), Ivar Sømhovd, medarbeiderne på ARV i Molde. Arveavgiften skal bort og SkL vil være i dialog med og ha tilbakemelding fra medarbeiderne på de ulike arv-lokasjonene i den videre prosessen. (Møter i Oslo og Grimstad avholdes kommende uke.)

Medarbeiderne på arv er opptatt av at de nye oppgavene gir muligheter for å bruke kompetansen de har på en god måte. Det er et ungt miljø med jevnt over godt utdannede medarbeidere og det er utallige muligheter for attraktive oppgaver.

Medarbeiderne vil også gå over på nye oppgaver så fort som mulig. Medarbeiderne ønsker og å være med å påvirke hvilke satsningsområder de skal jobbe med. De ønsker ikke å bli fordelt på ulike områder/avdelinger.

Tema som ble diskutert på møtet var:

 • Hva vil SkL og andre gjøre?
 • Bemanning
 • Satsningsområde
 • Hvor mange må jobbe med arv fremover?
 • Passende oppgaver i forhold til kompetanse.
 • Tanker om nye oppgaver
 • Individuelle løsninger, flytting osv.
 • Lønn

Alle medarbeiderne på arv var invitert uavhengig av organisasjonstilhørighet. Det var mange spørsmål og selv om mye er uavklart enda var det et nyttig møte for alle parter.

Det ble også tid til et medlemsmøte for alle SkL-medlemmene der budsjett og aktuelle saker ble tatt opp.

Jan Olav Rødal

Møte med medlemmer på ARV i Oslo

Tirsdag 19. november var det våre medlemmer på ARV i Oslo som fikk besøk fra sentralt. Leder Per Magnar Stavland og nestleder Ivar Sømhovd hadde tatt turen over til skattekvartalet og Skatt øst.

Medlemmene der var blant annet opptatt av:

 • En raskest mulig avklaring av hvilke arbeidsområder det kan være aktuelt å gå over på
 • Det bør være en felles nedtrappingsplan for hele arveområdet og for den enkelte region
 • Arveavdelingen må ikke fratas ressurser for raskt, det er mye arbeid som gjenstår etter 1.1.2014. Omplassering av ansatte på arv kan ikke påbegynnes før tidligst 1.2.2014 og den bør skje gradvis
 • Alle må få tildelt arbeidsoppgaver samtidig, selv om noen vil jobbe lenger til oppgaven er fullført. Det er viktig at prosessen ikke preges av hastverk
 • De ønsker også at hver region fullfører egne saker

Ellers var forsamlingen opptatt av god informasjon, at ledelsen på alle nivåer engasjerer seg i prosessen og at det legges gode opplæringsplaner for nye arbeidsområder.

Avslutningsvis ønsket de seg et avviklingsseminar for de som er berørt da det er en krevende prosess de er inne i.

PMS/IS


Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as