×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS’ sjeføkonom Helle Stensbak skal delta i nytt Holdenutvalg

YS’ sjeføkonom Helle Stensbak skal delta i den nye Holdenutvalget, sammen med eksperter fra de andre hovedorganisasjonene. Utvalget skal vurdere hvordan lønnsdannelsen fungerer. - Vi hadde forventninger til at YS’ sjeføkonom kom med i utvalget. Stensbak er respektert i fagmiljøet, og vil representere våre interesser på en god måte, sier YS-lederen.


Fra arbeidstakersiden vil i tillegg til YS, både LO, Unio og Akademikerne være representert. Og fra arbeidsgiversiden deltar eksperter foreslått av NHO, KS, Spekter og Virke.

Professor Steinar Holden ved Universitetet i Oslo skal lede utvalget.

YS mener det er viktig å gå gjennom forhandlingssystemet
YS’ sjeføkonom Helle Stensbak sier hun er fornøyd med at et nytt Holdenutvalg skal gå gjennom systemet for lønnsdannelsen på nytt.

- Todelingen i norsk industri utfordrer lønnsdannelsen. Derfor er det viktig at tariffavtalene som omfattes av frontfagsforhandlingene er representative for konkurranseutsatt sektor. Det må gis en riktig vekting av fastlandsøkonomien, mener Stensbak.

YS-leder Tore Eugen Kvalheim mener at det også er tid for å se på det forhandlingstekniske:
- Hvordan kan det føres reelle forhandlinger i KS-området, fristilt fra det statlige oppgjøret?

Han sier også at forhandlerne på arbeidsgiversiden i staten må gis større fullmakter, og det på et tidligere tidspunkt enn i dag hvis det skal føres reelle forhandlinger.

- Viktig å drøfte årsaken til konfliktene i vår
- Utvalget skal gå igjennom erfaringene med lønnsdannelsen de siste tolv årene, etter at vi innførte handlingsregelen og inflasjonsmålet i pengepolitikken, opplyser statsminister Jens Stoltenberg.

Det var i september Stoltenberg lanserte at det skulle ned settes et nytt Holdenutvalg. Da begrunnet han dette med at systemet for lønnsdannelsen har fungert godt, men at reallønnsveksten har vokst med nesten tretti prosent på ti år. Det er nesten dobbelt så mye som i Sverige.

Han pekte også på de mange konfliktene under vårens tariffoppgjør: - Vi hadde mange konflikter i vår. Hva gikk galt? Dette er det viktig å drøfte med partene, uttalte Stoltenberg i september.


Share Share Share

Medlem

SkL i Høyesterett

Over to år etter at medlemmet kom og ba om hjelp, var vi i går ved høyeste rettsinstans. SkLs leder Ivar Sømhovd og rådgiver Jens Chr. Batt var tilhørere da vår sak ble prosedert for høyesterett.

SkL Ung møtte HR-direktøren

Leder i SkL Ivar Sømhovd og to av representantene fra SkL Ung-utvalget, Vidar Risdal og Artem Bronzov, hadde fredag den 29. mars møte med HR-direktøren i Skatteetaten, Anne Sigrun Moen.

Velkommet til Nye SkL!

Vi er over i 2019 og den nye organiseringen av SkL trer i kraft. Kortere vei til toppen og mer fokus på de tillitsvalgte er det som kjennetegner den nye ettnivå-modellen.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as