×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Streiken og status - oppdateres

Staus for streiken, hovedgrunnen til streiken, streikehåndbok og annen info ligger her, klikk på "Les mer". Vi oppdaterer denne siden kontinuerlig slik at status til enhver tid reflekteres.

Siste nytt er at partene hadde møte i går kveld fra ca 20.00. Frivillig mekling startet kl.09.00, og de holder fortsatt på. Streiken fortsetter. 


Oppdatert 01.06.12 - kl 13.00.


Ragnar Grina og Jens Chr. Batt hos riksmekleren.

Status
Partene i staten kom ikke i mål i meklingen og det ble streik fra kl 07.00, torsdag 24. mai. Vi har nå vært i streik i 9 dager og ingen fremdrift eller kontakt har funnet sted siden 24.mai.

Akademikerne i staten er fortsatt i mekling. Så lenge disse får lov til det kan altså ikke YS, LO og Unio gjenoppta meklingen. Frivillig mekling er imidlertid lov. 

SISTE:  Fredag morgen møttes partene fra kl.09.00 til frivillig mekling. Partene sitter fortsatt sammen og det er vel forsåvidt positivt så lenge de fortsatt snakker. Streiken fortsetter imidlertid som normalt inntil dere evt. skulle få beskjed om annet.

Årsaken til streiken

Dette står det mye om i forskjellige saker på skl.no, men kort fortalt er årsaken at vi ikke kan godta statens økonomiske tilbud som ville gi statsansatte en lavere lønnsvekst enn andre (spesielt frontfaget). Vi henger allerede ca 100.000 etter funksjonærene i frontfaget og det er uaktuelt at dette gapet øker. Vi har andre streikepunkter også, men dette er hovedgrunnen.

Annet nytt
I tariffområdet Oslo Kommune brøt YS Oslo Kommune i morges meklingen og gikk i streik sammen med Unio.

- Det er helt uforståelig at Fagforbundet i Oslo kommune ikke vil ta kampen sammen med oss andre i offentlig sektor. De har akseptert en ramme som er lik det LO streiker mot i staten og resten av kommune-Norge. En bestemmelse som sikrer dem mer hvis staten gir mer, er knefall for et annet tariffområde, mener YS leder i Oslo kommune.

YS-leder Tore Eugen Kvalheim er skuffet. Han frykter at det kan få smittevirkninger til resten av landets kommuner.

Mer info?
Det ligger nå mye ute på skl.no nedover nyhtessiden. Vaktlister for de fleste kontor er under påloggingsområdet.
Er du ikke medlem av SkL på facebook? Søk opp Skatteetatens Landsforbund og be om å bli godkjent som medlem der. Vi godkjenner alle som står i medlemsregisteret vårt. Vi legger ut informasjon fortløpende, samt at dere der har anledning til å komme med egne kommentarer.
Oppdatert 31.05.12 - kl 10.00.

Til deg som skal ut i streik - Raske svar

Til deg som skal ut i streik

Til deg som ikke er i streik

YS Stats streikehåndbok

Protokoller - forholdsregler ved streik

Arbeidskonflikter i staten


Share Share Share

Medlem

SkL i Høyesterett

Over to år etter at medlemmet kom og ba om hjelp, var vi i går ved høyeste rettsinstans. SkLs leder Ivar Sømhovd og rådgiver Jens Chr. Batt var tilhørere da vår sak ble prosedert for høyesterett.

SkL Ung møtte HR-direktøren

Leder i SkL Ivar Sømhovd og to av representantene fra SkL Ung-utvalget, Vidar Risdal og Artem Bronzov, hadde fredag den 29. mars møte med HR-direktøren i Skatteetaten, Anne Sigrun Moen.

Velkommet til Nye SkL!

Vi er over i 2019 og den nye organiseringen av SkL trer i kraft. Kortere vei til toppen og mer fokus på de tillitsvalgte er det som kjennetegner den nye ettnivå-modellen.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as