×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Stor streikemarkering: - Det er ingen skam å snu, Jens!

Flere hundre YS-medlemmer markerte torsdag formiddag den pågående konflikten i stat og kommune utenfor Skatt Østs lokaler i Oslo. - Det er opp til Regjeringen å komme oss i møte. Det er ingen skam å snu Jens, sa YS-leder Tore Eugen Kvalheim i sin appell til de streikende.


Foto: Audun Hopland og Liv Hilde Hansen

Tekst: Liv Hilde Hansen

Få timer etter at streiken i både stat og kommune var et faktum samlet flere hundre YS-medlemmer seg i protest. Både YS-leder Tore Eugen Kvalheim, Pål N. Arnesen, elder for YS Stat, Gunn Olander, leder for YS Kommune og flere ledere fra YS-forbundene deltok i markeringen.

- Statsråd Rigmor Aasrud påstår at staten har lagt frem et sjenerøst tilbud. Vi vet at det er langt fra tilfelle. Det er derfor vi står her nå og ikke er på jobb, sa YS-lederen til stor applaus fra de streikende.

- Tilbudet fra staten ligger langt under det frontfaget ved Felleforbundet forhandlet frem. Staten setter hele den norske forhandlingsmodellen i fare ved å opptre på denne måten. Med dette tilbudet sier staten at resultatet i privat sektor ble for godt, sa Kvalheim.

- De er så frekke at de samtidig viser til revidert nasjonalbudsjett, der har justert lønnsveksten ned til 3,7 prosent. Nei – dette dreier seg om forhandlinger og er ikke en skrivebordsøvelse!

- Kjære medlemmer og kollegaer! Værgudene er på vår side. Det er ikke staten, sa Pål N. Arnesen.

- YS Stat har ikke brukt streikeretten på 28 år. Dette er det verdt å gå i konflikt på. Staten har på en klar og tydelig måte sagt at dere er en salderingspost i årets budsjett. Det er dere som skal betale regninga for at privat sektor fikk et så godt oppgjør.

- Hvorfor skal ansatte i staten ikke få en lønnsutvikling på linje med det alle andre får? Hvorfor skal ikke deres innsats, kompetanse og erfaring verdsettes på samme måte som andre ansatte? Hvorfor skal dere bli hengende etter i lønn år etter år, spurte YS Stat-lederen.

- Vi etterlyser en arbeidsgiver som setter pris på sine ansatte, sa Arnesen.


Share Share Share

Medlem

SkL i Høyesterett

Over to år etter at medlemmet kom og ba om hjelp, var vi i går ved høyeste rettsinstans. SkLs leder Ivar Sømhovd og rådgiver Jens Chr. Batt var tilhørere da vår sak ble prosedert for høyesterett.

SkL Ung møtte HR-direktøren

Leder i SkL Ivar Sømhovd og to av representantene fra SkL Ung-utvalget, Vidar Risdal og Artem Bronzov, hadde fredag den 29. mars møte med HR-direktøren i Skatteetaten, Anne Sigrun Moen.

Velkommet til Nye SkL!

Vi er over i 2019 og den nye organiseringen av SkL trer i kraft. Kortere vei til toppen og mer fokus på de tillitsvalgte er det som kjennetegner den nye ettnivå-modellen.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as