×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Stor streikemarkering: - Det er ingen skam å snu, Jens!

Flere hundre YS-medlemmer markerte torsdag formiddag den pågående konflikten i stat og kommune utenfor Skatt Østs lokaler i Oslo. - Det er opp til Regjeringen å komme oss i møte. Det er ingen skam å snu Jens, sa YS-leder Tore Eugen Kvalheim i sin appell til de streikende.


Foto: Audun Hopland og Liv Hilde Hansen

Tekst: Liv Hilde Hansen

Få timer etter at streiken i både stat og kommune var et faktum samlet flere hundre YS-medlemmer seg i protest. Både YS-leder Tore Eugen Kvalheim, Pål N. Arnesen, elder for YS Stat, Gunn Olander, leder for YS Kommune og flere ledere fra YS-forbundene deltok i markeringen.

- Statsråd Rigmor Aasrud påstår at staten har lagt frem et sjenerøst tilbud. Vi vet at det er langt fra tilfelle. Det er derfor vi står her nå og ikke er på jobb, sa YS-lederen til stor applaus fra de streikende.

- Tilbudet fra staten ligger langt under det frontfaget ved Felleforbundet forhandlet frem. Staten setter hele den norske forhandlingsmodellen i fare ved å opptre på denne måten. Med dette tilbudet sier staten at resultatet i privat sektor ble for godt, sa Kvalheim.

- De er så frekke at de samtidig viser til revidert nasjonalbudsjett, der har justert lønnsveksten ned til 3,7 prosent. Nei – dette dreier seg om forhandlinger og er ikke en skrivebordsøvelse!

- Kjære medlemmer og kollegaer! Værgudene er på vår side. Det er ikke staten, sa Pål N. Arnesen.

- YS Stat har ikke brukt streikeretten på 28 år. Dette er det verdt å gå i konflikt på. Staten har på en klar og tydelig måte sagt at dere er en salderingspost i årets budsjett. Det er dere som skal betale regninga for at privat sektor fikk et så godt oppgjør.

- Hvorfor skal ansatte i staten ikke få en lønnsutvikling på linje med det alle andre får? Hvorfor skal ikke deres innsats, kompetanse og erfaring verdsettes på samme måte som andre ansatte? Hvorfor skal dere bli hengende etter i lønn år etter år, spurte YS Stat-lederen.

- Vi etterlyser en arbeidsgiver som setter pris på sine ansatte, sa Arnesen.


Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as