×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS Stat om pensjon

Pål N. Arnesen, nylig gjenvalgt leder av YS Stat, tok for seg tjenestepensjonsordningen da han åpnet YS Stats konferanse tirsdag morgen.


Foto: Trygve Bergsland

Tekst: Liv Hilde Hansen

Andre temaer blir verdsetting og kompetanse i statlig sektor, samt fremtidens offentlige sektor i et europeisk perspektiv. På talelisten står flere statsråder og politiske rådgivere fra inn- og utland.

- Vi står inne for det vi framforhandlet i 2009, men vi så ikke alle konsekvensene. Det blir fremstilt som at vi hadde reelle valg til en ny tjenestepensjonsordning. Det er ikke korrekt, fastslo Pål N. Arnesen da han åpnet YS Stats konferanse tirsdag morgen.

Konferansen går over to dager og holdes på Hotell Bristol i Oslo.

- Vi kunne ikke se konsekvensene av det lovarbeidet regjeringen gjennomførte i etterkant. Vi forutså blant annet ikke at levealdersjustering av opparbeidete rettigheter skulle bli en del av regjeringens lovarbeid, sa Arnesen.

- De som sier de forutså alle konsekvenser har utenom jordiske evner.

- En brutt illusjon
YS Stat-lederen pekte på at det ikke er avklart hvordan ordningen vil bli for generasjonene fra og med 53-årgangen, men han har ingen tro på at disse vil få bedre vilkår enn andre.

- Våre medlemmer fortjener det beste. Det er ikke dagens ordning. Bruttogarantien er om noen får år en brutt illusjon, sa Arnesen.

- Det betyr at noe må gjøres. Å vente på en evaluering i 2017 er for lenge og vil være uansvarlig av YS Stat.

- Må forankres i et flertall
Arnesen understreket at det videre pensjonsarbeidet må forankres i et flertall, om en ikke klarer å få til en bred enighet på tvers av organisasjonene.

- Den modellen statsministeren la ved møteboka, og som han har tatt fram i media som en mulig ny løsning, er ikke vår løsning, sa YS Stat-lederen.

- Den er for dårlig. Nivåene for lave. Vi må være åpne for alternativer som sikrer nivåer. Og da spiller det ingen rolle hva modellen heter, sa Arnesen.


Share Share Share

Medlem

Avregning fleksitid for 2020

SkL, SJ og SF står sammen og sender felles brev til FIN.

Ny medlemsfordel – YS Pensjon. Gjelder kun privat sektor.

I samarbeid med Nordea Liv gir vi deg lave kostnader og et godt forvaltningstilbud på din egen pensjonskonto. Dette kan sikre deg som medlem flere tusen kroner ekstra som pensjonist.

Interessert? Sjekk ut www.yspensjon.no

Nytt år - nye muligheter til å spare penger

Vurderer du å bytte bank? Gjennom ditt medlemskap er du sikret en av landets beste bankavtaler hos Nordea Direct. Her kan det være mange tusen kroner å spare hvert eneste år.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as