×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS Stat om pensjon

Pål N. Arnesen, nylig gjenvalgt leder av YS Stat, tok for seg tjenestepensjonsordningen da han åpnet YS Stats konferanse tirsdag morgen.


Foto: Trygve Bergsland

Tekst: Liv Hilde Hansen

Andre temaer blir verdsetting og kompetanse i statlig sektor, samt fremtidens offentlige sektor i et europeisk perspektiv. På talelisten står flere statsråder og politiske rådgivere fra inn- og utland.

- Vi står inne for det vi framforhandlet i 2009, men vi så ikke alle konsekvensene. Det blir fremstilt som at vi hadde reelle valg til en ny tjenestepensjonsordning. Det er ikke korrekt, fastslo Pål N. Arnesen da han åpnet YS Stats konferanse tirsdag morgen.

Konferansen går over to dager og holdes på Hotell Bristol i Oslo.

- Vi kunne ikke se konsekvensene av det lovarbeidet regjeringen gjennomførte i etterkant. Vi forutså blant annet ikke at levealdersjustering av opparbeidete rettigheter skulle bli en del av regjeringens lovarbeid, sa Arnesen.

- De som sier de forutså alle konsekvenser har utenom jordiske evner.

- En brutt illusjon
YS Stat-lederen pekte på at det ikke er avklart hvordan ordningen vil bli for generasjonene fra og med 53-årgangen, men han har ingen tro på at disse vil få bedre vilkår enn andre.

- Våre medlemmer fortjener det beste. Det er ikke dagens ordning. Bruttogarantien er om noen får år en brutt illusjon, sa Arnesen.

- Det betyr at noe må gjøres. Å vente på en evaluering i 2017 er for lenge og vil være uansvarlig av YS Stat.

- Må forankres i et flertall
Arnesen understreket at det videre pensjonsarbeidet må forankres i et flertall, om en ikke klarer å få til en bred enighet på tvers av organisasjonene.

- Den modellen statsministeren la ved møteboka, og som han har tatt fram i media som en mulig ny løsning, er ikke vår løsning, sa YS Stat-lederen.

- Den er for dårlig. Nivåene for lave. Vi må være åpne for alternativer som sikrer nivåer. Og da spiller det ingen rolle hva modellen heter, sa Arnesen.


Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as