×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS Stat: Krever reallønnsutvikling for alle i staten

YS Stat, LO Stat og Unio leverte i dag kravene i årets tariffoppgjør og krever at alle statsansatte ivaretar sin reallønnsutvikling. - Det bør hovedsakelig skje gjennom et generelt tillegg, med en innretning basert på en kombinasjon av kroner- og prosenttillegg, sier Pål N. Arnesen, leder for YS Stat.

Stemningen var gemyttelig da leder for YS Stat, Pål N. Arnesen møtte Statens personaldirektør, Siri Røine i dag for å levere kravene til årets tariffoppgjør. Foto: Liv Hilde Hansen

Samtidig understreker han at eventuelle lokale forhandlinger i den enkelte virksomhet må være reelle, for å medvirke til at det tas hensyn til sentrale føringer.

De tre hovedsammenslutningene har mål om at både lønnsutvikling og lønnsnivå i staten skal tilsvare utviklingen til sammenlignbare grupper i industrien. De offisielle tallene viser at forskjellen fortsatt lå på mer enn 114 tusen kroner i fjor. 

YS Stat, LO Stat og Unio mener den økte lønnsforskjellen mellom staten og privat sektor fører til at staten taper i kampen om å beholde og rekruttere de beste.

- Norsk næringslivtjener på at Norge har en kunnskapsbasert og omstillingsdyktig offentlig sektor som leverer god kvalitet på tjenestene. Lønn er et viktig virkemiddel i så henseende, sier Pål N. Arnesen, leder for YS Stat. 

De tre hovedsammenslutningene mener også at det også må være rom for at den positive utviklingen på likelønn videreføres i 2011-oppgjøret.

De sentrale tiltakene som partene ble enig om i fjorårets hovedoppgjør viser en positiv utvikling på kvinners andel av menns lønn. Statistikken viser at på brutto regulativlønn tjener heltidsansatte menn nå 6,4 prosent mer enn kvinner, mot 9,3 prosent i 2008.

- Dette viser at tiltakene virker. I fjor tok vi synlige grep, som førte oss et stykke på vei mot målet om likelønn. Men fortsatt har vi en vei å gå. Det betyr at vi må ha detteperspektivet med oss i alle tariffoppgjør, mener Arnesen.


Share Share Share

Medlem

Dette er YS fire krav til ny regjering om rettferdig omstilling

- Vi må sikre at omstillingen vi nå gjør av arbeidslivet blir rettferdig, og at den skjer på arbeidstakernes premisser. Derfor stiller YS helt konkrete krav til den regjeringen som skal styre landet de fire neste årene, sier YS-leder Erik Kollerud.

SkL ønsker flere med på laget!

Vervekampanje i perioden 1. september – 30. november.

 

 

YS på Arendalsuka: Politikerdebatt om funn i Arbeidslivsbarometeret

Hvordan utviklet arbeidslivet seg under koronapandemien? Og hva mener politikerne kunne vært gjort annerledes, hvis de kunne skru klokka tilbake?

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as