×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS-lederen om Ryanair:- Nå må statsministeren rydde opp

Kabinansatte i Ryanair, bosatt i Norge, har lavere lønn enn en minstepensjonist. Dette kom frem i et innslag i NRK Dagsrevyen tirsdag. - Det er uakseptabelt at Regjeringen sitter rolig og ser på dette, og endatil støtter opp om Ryanair, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim og ber Jens Stoltenberg rydde opp.


Det har i lengre tid vært fokus på Ryanairansattes lønns- og arbeidsforhold, som har en lønn det ikke er mulig å leve av. I tillegg mangler de det sikkerhetsnettet andre arbeidstakere i Norge ser på som en selvfølge. Ledelsen i Ryanair nekter å forholde seg til fagforeninger, og de ansatte blir i praksis nektet retten til å organisere seg.

- Dette bryter med grunnleggende menneskerettigheter, sier Tore Eugen Kvalheim og krever at Statens Pensjonsfond utland selger seg ut av Ryanair.

- Ved å sitte på eiersiden støtter vi i realiteten den måten Ryanair driver sin virksomhet på.

Vi kan ikke akseptere at våre fremtidige pensjoner skal finansieres av eierskap i selskaper som Ryanair. Dette er selskaper som åpenbart ikke behandler sine ansatte slik vi som norske ansatte og fremtidige pensjonsmottakere krever, sier YS-lederen.


Share Share Share

Medlem

Avregning fleksitid for 2020

SkL, SJ og SF står sammen og sender felles brev til FIN.

Ny medlemsfordel – YS Pensjon. Gjelder kun privat sektor.

I samarbeid med Nordea Liv gir vi deg lave kostnader og et godt forvaltningstilbud på din egen pensjonskonto. Dette kan sikre deg som medlem flere tusen kroner ekstra som pensjonist.

Interessert? Sjekk ut www.yspensjon.no

Nytt år - nye muligheter til å spare penger

Vurderer du å bytte bank? Gjennom ditt medlemskap er du sikret en av landets beste bankavtaler hos Nordea Direct. Her kan det være mange tusen kroner å spare hvert eneste år.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as