×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS-lederen om Ryanair:- Nå må statsministeren rydde opp

Kabinansatte i Ryanair, bosatt i Norge, har lavere lønn enn en minstepensjonist. Dette kom frem i et innslag i NRK Dagsrevyen tirsdag. - Det er uakseptabelt at Regjeringen sitter rolig og ser på dette, og endatil støtter opp om Ryanair, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim og ber Jens Stoltenberg rydde opp.


Det har i lengre tid vært fokus på Ryanairansattes lønns- og arbeidsforhold, som har en lønn det ikke er mulig å leve av. I tillegg mangler de det sikkerhetsnettet andre arbeidstakere i Norge ser på som en selvfølge. Ledelsen i Ryanair nekter å forholde seg til fagforeninger, og de ansatte blir i praksis nektet retten til å organisere seg.

- Dette bryter med grunnleggende menneskerettigheter, sier Tore Eugen Kvalheim og krever at Statens Pensjonsfond utland selger seg ut av Ryanair.

- Ved å sitte på eiersiden støtter vi i realiteten den måten Ryanair driver sin virksomhet på.

Vi kan ikke akseptere at våre fremtidige pensjoner skal finansieres av eierskap i selskaper som Ryanair. Dette er selskaper som åpenbart ikke behandler sine ansatte slik vi som norske ansatte og fremtidige pensjonsmottakere krever, sier YS-lederen.


Share Share Share

Medlem

INGEN STREIK I STATEN

Torsdag ettermiddag kom YS Stat til enighet med staten om en lønnsøkning på mellom 2,7 og 2,8 prosent. Dette ble klart etter en krevende mekling, mange timer på overtid. 

Fare for streik – departementene kan bli rammet

Rundt 170 YS-medlemmer i departementene tas ut i streik hvis meklingen i lønns-oppgjøret i staten ikke fører frem. SkL tar ikke ut medlemmer i første fase av en streik.

Statsoppgjøret: 2000 YS-medlemmer kan bli tatt ut i streik

YS Stat tar ut rundt 2000 medlemmer i streik hvis meklingen senere denne måneden ikke fører fram.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as