×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS-lederen om Ryanair:- Nå må statsministeren rydde opp

Kabinansatte i Ryanair, bosatt i Norge, har lavere lønn enn en minstepensjonist. Dette kom frem i et innslag i NRK Dagsrevyen tirsdag. - Det er uakseptabelt at Regjeringen sitter rolig og ser på dette, og endatil støtter opp om Ryanair, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim og ber Jens Stoltenberg rydde opp.


Det har i lengre tid vært fokus på Ryanairansattes lønns- og arbeidsforhold, som har en lønn det ikke er mulig å leve av. I tillegg mangler de det sikkerhetsnettet andre arbeidstakere i Norge ser på som en selvfølge. Ledelsen i Ryanair nekter å forholde seg til fagforeninger, og de ansatte blir i praksis nektet retten til å organisere seg.

- Dette bryter med grunnleggende menneskerettigheter, sier Tore Eugen Kvalheim og krever at Statens Pensjonsfond utland selger seg ut av Ryanair.

- Ved å sitte på eiersiden støtter vi i realiteten den måten Ryanair driver sin virksomhet på.

Vi kan ikke akseptere at våre fremtidige pensjoner skal finansieres av eierskap i selskaper som Ryanair. Dette er selskaper som åpenbart ikke behandler sine ansatte slik vi som norske ansatte og fremtidige pensjonsmottakere krever, sier YS-lederen.


Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as