×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS-lederen om Ryanair:- Nå må statsministeren rydde opp

Kabinansatte i Ryanair, bosatt i Norge, har lavere lønn enn en minstepensjonist. Dette kom frem i et innslag i NRK Dagsrevyen tirsdag. - Det er uakseptabelt at Regjeringen sitter rolig og ser på dette, og endatil støtter opp om Ryanair, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim og ber Jens Stoltenberg rydde opp.


Det har i lengre tid vært fokus på Ryanairansattes lønns- og arbeidsforhold, som har en lønn det ikke er mulig å leve av. I tillegg mangler de det sikkerhetsnettet andre arbeidstakere i Norge ser på som en selvfølge. Ledelsen i Ryanair nekter å forholde seg til fagforeninger, og de ansatte blir i praksis nektet retten til å organisere seg.

- Dette bryter med grunnleggende menneskerettigheter, sier Tore Eugen Kvalheim og krever at Statens Pensjonsfond utland selger seg ut av Ryanair.

- Ved å sitte på eiersiden støtter vi i realiteten den måten Ryanair driver sin virksomhet på.

Vi kan ikke akseptere at våre fremtidige pensjoner skal finansieres av eierskap i selskaper som Ryanair. Dette er selskaper som åpenbart ikke behandler sine ansatte slik vi som norske ansatte og fremtidige pensjonsmottakere krever, sier YS-lederen.


Share Share Share

Medlem

Dette er YS fire krav til ny regjering om rettferdig omstilling

- Vi må sikre at omstillingen vi nå gjør av arbeidslivet blir rettferdig, og at den skjer på arbeidstakernes premisser. Derfor stiller YS helt konkrete krav til den regjeringen som skal styre landet de fire neste årene, sier YS-leder Erik Kollerud.

SkL ønsker flere med på laget!

Vervekampanje i perioden 1. september – 30. november.

 

 

YS på Arendalsuka: Politikerdebatt om funn i Arbeidslivsbarometeret

Hvordan utviklet arbeidslivet seg under koronapandemien? Og hva mener politikerne kunne vært gjort annerledes, hvis de kunne skru klokka tilbake?

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as