×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS-leder Kvalheim: - Frp vil rasere opparbeidede rettigheter

- Forslaget fra Frp om å endre arbeidstids- bestemmelsene vil rasere både arbeidsmiljøloven og rettigheter vi har brukt mange år på å opparbeide. YS tar skarp avstand fra utspillet, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim. Frp tar blant annet til orde for å øke den ukentlige arbeidstiden til 40 timer og at det skal gis generell adgang til 400 timer overtid i året.


YS-leder Tore E. Kvalheim Foto: Erik Norrud

- Frp begrunner forslaget med at arbeidsmiljøloven er utdatert, men en kan spørre seg om det er Frp og ikke lovverket som har gått ut på dato i denne saken, sier Kvalheim.

- Frp synes å ha en oppfatning av at norsk arbeidsliv består av frie, selvstendige yrkesgrupper, hvor hver enkelt av oss bestemmer over vår egen arbeidstid og enkelt kan ta vare på oss selv. 

- Faktum er at flertallet av norske arbeidstakere er reinholdere, bussjåfører, kontoransatte, ansatte i omsorgssektoren og industriarbeidere med fast lønn, fast arbeidstid og uten særlig selvstendig forhandlingsmakt. Til og med blant de gruppene som ligger nærmest Frps idealbeskrivelse av det norske arbeidslivet, som for eksempel sivilingeniører, advokater og andre akademikere, er de fleste underlagt et relativt strengt organisert arbeidsliv. Frp har sjelden vært så i utakt med virkeligheten som i dette utspillet, sier Kvalheim.

- YS tar skarp avstand fra Frps forslag om å endre eller revidere arbeidsmiljøloven. Dette vill gå på tvers av intensjonen i lovverket om å verne norske arbeidstakere og forhindre rovdrift på ansatte og deres helse, påpeker YS-lederen.

- Partene i arbeidslivet, inkludert de fleste partiene på Stortinget, slutter opp om arbeidslinja i det norske velferdssystemet. Med dette utspillet legger Frp opp til et arbeidsliv som verken er helsefremmende eller inkluderende.

- Jeg finner det også underlig at NHO, som er en viktig pilar i det norske trepartssamarbeidet, uttaler at de er villige til å diskutere forslaget fra Frp om å svekke arbeidsmiljøloven, sier Kvalheim.

For mer informasjon kontakt:
YS-leder Tore Eugen Kvalheim, mobil: 92 42 57 88
Politisk rådgiver Marit Momrak Wright, mobil: 91 88 11 92Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as