×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Snart eksamen i YS Stat

Om få dager går tretti studenter opp til eksamen i tariff og personaljuss. Det skjer i forbindelse med YS Stats opplæring av topptillitsvalgte. SkLs deltaker, Kaare Seeberg Sidselrud, ble den heldige vinner av en iPad i forbindelse med avslutningen av kurset.

ål N. Arnesen, leder for YS Stat, og YS-leder Tore Eugen Kvalheim fikk i oppdrag å trekke vinneren av en iPad. Den heldige kursdeltakeren, Kaare Seeberg Sidselrud fra SkL.

Tekst og foto: Liv Hilde Hansen

- YS Stats kurs for topptillitsvalgte har bestått i 20 år, og er en institusjon. Nå har vi løftet dette enda et hakk, ved å gi våre tillitsvalgte muligheten til å ta ti studiepoeng samtidig.

Det opplyser YS’ seniorrådgiver Ingunn Bråten, som har hatt ansvaret for kursopplegget.

Hele 830 sider har stått på pensum: Tjenestemannsrett, hovedavtalen, tillitsvalgtes rolle, pensjon, sosialøkonomiske og tariffmessige beregninger, spillereglene i arbeidslivet og IA-avtalen.

Kurset har gått over tre samlinger, og denne uken møttes de tillitsvalgte for siste gang før eksamen.

Vant iPad
Ett av høydepunktene under den siste samlingen var trekningen av en iPad. Den heldige vinneren ble Kaare Seeberg Sidselrud fra Skatteetaten.

- Jeg har ønsket meg en slik lenge, sier en strålende fornøyd YS Stat-student.

- Jeg bruker forskjellige typer dataverktøy mye. På fritiden redigerer jeg Heraldisk Tidsskrift, et fagblad om våpenskjold. Nå slipper jeg å ta med meg tyngre datautstyr på reiser, eller jobbe via iPhone, sier han.
 
Kaare Seeberg Sidselrud er vararepresentant til sentralstyret i SkL (Skatteetatens Landsforbund). Han er leder for SkL øst, som omfatter region øst av Skatteetaten. Og dessuten avdelingstillitsvalgt for SOL øst (Skatteopplysingen øst).

- Jeg har ikke vunnet noe på lang, lang tid. Sist gang var vel en strikket genser på en basar for mange år siden, sier han og ler. 

Spent student
- Dette har vært et veldig interessant kurs. Vi har vært innom mange forskjellige områder. Det har blant annet vært nyttig å få det juridiske grunnlaget inn under huden, mener Sidselrud.

- Jeg er mer vant til å lese lovtekster enn gjennomsnittet. Likevel har jeg lært mye.

1. til 4. april er det tid for eksamen. Oppgavene skal sendes inn rekommandert.

- Det er noen år siden sist jeg var oppe til eksamen. Mange av oss er litt spent på hvordan det blir, forteller Sidselrud.

- Kurset gir ti studiepoeng. At vi får dette, utløser blant annet rettigheter til lesedager i forhold til Særavtalen i staten om videre- og etterutdanning. 

Deltakerne på YS Stats topptillitsvalgt kurs.


Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as