×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Nedleggingstruet skattekontor får SkL-besøk

Skattekontoret i Vågsøy står i fare for å bli lagt ned som følge av Skatteetatens fullmakt til å legge ned små skattekontor. SkL har i lang tid arbeidet overfor politikere lokalt og sentralt. Her er SkLs leder Ragnar Grina (t.h.) i samtale med ordføreren i Vågsøy, Roger Silden.


Fra venstre: ordfører i Vågsøy, Roger Silden, og SkLs leder, Ragnar Grina.

Tirsdag besøkte SkLs leder, Ragnar Grina, Vågsøy og skattekontoret der. Ordføreren i kommunen, Roger Silden, arbeider hardt for å beholde skattekontoret og var svært interessert i å møte SkL. Gjennom SkLs medlem, Gustav Tennebø, kom et slikt møte i stand. Ordføreren viste til at kommunens omfattende næringsliv hadde behov for et konstruktivt samarbeid med Skatteetaten. Han nevnte spesielt at mange av kommunens bedrifter til tider hadde et stort behov for utenlandsk arbeidskraft.

Vågsøy er også landets nest største fiskerikommune - tre av de ti største fiskeriselskapene i Norge har hovedkontor her. Vågsøy er på topp 10 i kåring av Norges beste næringslivsbyer, og er blant landets beste gründerkommuner.

Ved å miste skattekontoret ville næringslivet bli påført betydelige merutgifter dersom de utenlandske arbeidstakerne skulle reise til Førde for å få skattekort mv. Et slikt besøk på det nærmeste kontor vil ta en dag. For en bedrift kan dette bety månedsverk i løpet av et år.

Lederen i SkL gå uttrykk for at Vågsøy framstod som en typisk kommune med høy økonomisk aktivitet som det ville være uheldig at Skatteetaten ikke skulle være tilstede. Dette gjelder både med hensyn til service til innbyggere og næringsliv og ikke minst i et forebyggings- og kontrollperspektiv. Kommunen ble rådet til å henvende seg til de politiske myndighetene for å arbeide for sin sak.

SkL er svært opptatt av at det skal være en individuell vurdering ved nedlegging av kontor, og at forhold som bl.a. gjelder for Vågsøy skal tillegges vekt. SkL har også vært aktive overfor departement og politikere for å informere om konsekvensene ved å legge ned små skattekontor. Dette har bidratt til at fullmakten nå er begrenset til å gjelde kontor med 4 eller færre ansatte ved inngangen til dette året.


Share Share Share

Medlem

Dette er YS fire krav til ny regjering om rettferdig omstilling

- Vi må sikre at omstillingen vi nå gjør av arbeidslivet blir rettferdig, og at den skjer på arbeidstakernes premisser. Derfor stiller YS helt konkrete krav til den regjeringen som skal styre landet de fire neste årene, sier YS-leder Erik Kollerud.

SkL ønsker flere med på laget!

Vervekampanje i perioden 1. september – 30. november.

 

 

YS på Arendalsuka: Politikerdebatt om funn i Arbeidslivsbarometeret

Hvordan utviklet arbeidslivet seg under koronapandemien? Og hva mener politikerne kunne vært gjort annerledes, hvis de kunne skru klokka tilbake?

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as