×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

God løsning i staten

Partene i staten kom fram til et forhandlingsresultat flere timer før fristen gikk ut. Hovedkravet om forbedret kjøpekraft for alle er innfridd. Likelønnsprofilen er også videreført. Resultatet ble en ramme på om lag fire prosent som vil hindre at lønnsforskjellen mellom statlig og privat sektor øker ytterligere.


YS Stats leder Pål Arnesen med personaldirektør Siri Røine.

- Jeg er rimelig godt fornøyd med rammen som det er blitt enighet om, sier SkLs leder Ragnar Grina. Det ble et godt generelt tillegg som sikrer en reallønnsutvikling for alle våre medlemmer. Dette har imidlertid gått ut over potten til lokale forhandlinger. Denne utgjør tilsammen 0,25% med virkningstidspunkt 1. oktober. En så liten pott vil by på utfordringer med hensyn til forhandlingene med arbeidsgiver.

Resultatet:
Tillegg per 1. mai på kr. 7.000 opp til lønnstrinn 35, stigende opp til kr. 7.400 på lønnstrinn 50, deretter med en prosentsats på 1,72 til toppen av tabellen.

Det avsettes til lokale forhandlinger 0,15% per 1. oktober. Med resirkulerte midler på 0,1% blir den totale potten til lokale forhandlinger 0,25%. De sentrale føringene til denne potten ligger i Hovedtariffavtalens pkt. 2.3.3 fra hovedoppgjøret i 2010.

Det vises for øvrig til protokollen fra forhandlingene.

Protokollen fra mellomoppgjøret i staten


Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as