×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

God løsning i staten

Partene i staten kom fram til et forhandlingsresultat flere timer før fristen gikk ut. Hovedkravet om forbedret kjøpekraft for alle er innfridd. Likelønnsprofilen er også videreført. Resultatet ble en ramme på om lag fire prosent som vil hindre at lønnsforskjellen mellom statlig og privat sektor øker ytterligere.


YS Stats leder Pål Arnesen med personaldirektør Siri Røine.

- Jeg er rimelig godt fornøyd med rammen som det er blitt enighet om, sier SkLs leder Ragnar Grina. Det ble et godt generelt tillegg som sikrer en reallønnsutvikling for alle våre medlemmer. Dette har imidlertid gått ut over potten til lokale forhandlinger. Denne utgjør tilsammen 0,25% med virkningstidspunkt 1. oktober. En så liten pott vil by på utfordringer med hensyn til forhandlingene med arbeidsgiver.

Resultatet:
Tillegg per 1. mai på kr. 7.000 opp til lønnstrinn 35, stigende opp til kr. 7.400 på lønnstrinn 50, deretter med en prosentsats på 1,72 til toppen av tabellen.

Det avsettes til lokale forhandlinger 0,15% per 1. oktober. Med resirkulerte midler på 0,1% blir den totale potten til lokale forhandlinger 0,25%. De sentrale føringene til denne potten ligger i Hovedtariffavtalens pkt. 2.3.3 fra hovedoppgjøret i 2010.

Det vises for øvrig til protokollen fra forhandlingene.

Protokollen fra mellomoppgjøret i staten


Share Share Share

Medlem

INGEN STREIK I STATEN

Torsdag ettermiddag kom YS Stat til enighet med staten om en lønnsøkning på mellom 2,7 og 2,8 prosent. Dette ble klart etter en krevende mekling, mange timer på overtid. 

Fare for streik – departementene kan bli rammet

Rundt 170 YS-medlemmer i departementene tas ut i streik hvis meklingen i lønns-oppgjøret i staten ikke fører frem. SkL tar ikke ut medlemmer i første fase av en streik.

Statsoppgjøret: 2000 YS-medlemmer kan bli tatt ut i streik

YS Stat tar ut rundt 2000 medlemmer i streik hvis meklingen senere denne måneden ikke fører fram.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as