×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS-leder positiv til hjemmekontortrend

Gjennom koronakrisen har svært mange arbeidstakere hatt hjemmekontor. Nå signaliserer flere virksomheter at de vil innføre økt bruk av hjemmekontor også etter krisen. Sist ute var Telenor. YS-leder Erik Kollerud er positiv.


-Å ha muligheten til hjemmekontor er i utgangspunktet et gode for ansatte. Det kan gi større fleksibilitet, og man slipper transport. I en Fafo-rapport sier 63 % sier at de vil benytte seg mer av hjemmekontor enn tidligere. Det blir viktig å sørge for at løsningene blir bra for alle, sier YS-lederen.

Det er uheldig om regulering av hjemmekontor/fjernarbeid skal være begrenset til en avtale kun mellom arbeidsgiver og den enkelte arbeidstaker. Ordninger med hjemmekontor/fjernarbeid må derfor reguleres i tariffavtaler hvor også tillitsvalgte får en rolle ved bruk av hjemmekontor/fjernarbeid.

YS-lederen er opptatt av at økt bruk av hjemmekontor skjer på en balansert måte og som en positiv valgmulighet for de ansatte.

Han peker på at arbeidsmiljøloven og kravet om et forsvarlig arbeidsmiljø gjelder uansett arbeidssted, og at det kan være både fysiske og psykososiale og utfordringer med hjemmekontor.

- Som vi har sett på utallige videomøter de siste månedene, sitter mange hjemme på kjøkkenstoler ved kjøkkenbordet og bruker en liten laptop. På kontorene er arbeidsplassen som regel tilrettelagt med kontorstol, hev og senk- pulter, gode skjermer og et godt regulert inneklima. Permanent bruk av hjemmekontor fordrer at arbeidsgiver tilrettelegger for dette også i hjemmet, sier Kollerud.

YS-lederen trekker frem at å møte kollegaer fysisk også har en viktig sosial dimensjon.

-For mange vil det å ikke møte kollegaer fysisk gå ut over trivselen og følelsen av tilhørighet til arbeidsplassen, sier han.

YS-lederen påpeker at dette er utfordringer som kan løses gjennom god planlegging og dialog

-Dette kan for eksempel ivaretas gjennom å innføre ordninger der man har noen dager i uken hjemme og noen dager i uken på kontoret, og der den ansatte kan velge det som er best for ham eller hun, sier han.

-Så lenge hjemmekontor brukes balansert og man tar høyde for de utfordringene som kan oppstå, er dette et gode som kan øke trivselen med jobben. Men dersom dette innføres kun for å spare penger på kontorleie eller er "praktisk" for ledelsen, vil vi få et dårligere arbeidsliv, sier YS-leder Erik Kollerud.


Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as