×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS-leder positiv til hjemmekontortrend

Gjennom koronakrisen har svært mange arbeidstakere hatt hjemmekontor. Nå signaliserer flere virksomheter at de vil innføre økt bruk av hjemmekontor også etter krisen. Sist ute var Telenor. YS-leder Erik Kollerud er positiv.


-Å ha muligheten til hjemmekontor er i utgangspunktet et gode for ansatte. Det kan gi større fleksibilitet, og man slipper transport. I en Fafo-rapport sier 63 % sier at de vil benytte seg mer av hjemmekontor enn tidligere. Det blir viktig å sørge for at løsningene blir bra for alle, sier YS-lederen.

Det er uheldig om regulering av hjemmekontor/fjernarbeid skal være begrenset til en avtale kun mellom arbeidsgiver og den enkelte arbeidstaker. Ordninger med hjemmekontor/fjernarbeid må derfor reguleres i tariffavtaler hvor også tillitsvalgte får en rolle ved bruk av hjemmekontor/fjernarbeid.

YS-lederen er opptatt av at økt bruk av hjemmekontor skjer på en balansert måte og som en positiv valgmulighet for de ansatte.

Han peker på at arbeidsmiljøloven og kravet om et forsvarlig arbeidsmiljø gjelder uansett arbeidssted, og at det kan være både fysiske og psykososiale og utfordringer med hjemmekontor.

- Som vi har sett på utallige videomøter de siste månedene, sitter mange hjemme på kjøkkenstoler ved kjøkkenbordet og bruker en liten laptop. På kontorene er arbeidsplassen som regel tilrettelagt med kontorstol, hev og senk- pulter, gode skjermer og et godt regulert inneklima. Permanent bruk av hjemmekontor fordrer at arbeidsgiver tilrettelegger for dette også i hjemmet, sier Kollerud.

YS-lederen trekker frem at å møte kollegaer fysisk også har en viktig sosial dimensjon.

-For mange vil det å ikke møte kollegaer fysisk gå ut over trivselen og følelsen av tilhørighet til arbeidsplassen, sier han.

YS-lederen påpeker at dette er utfordringer som kan løses gjennom god planlegging og dialog

-Dette kan for eksempel ivaretas gjennom å innføre ordninger der man har noen dager i uken hjemme og noen dager i uken på kontoret, og der den ansatte kan velge det som er best for ham eller hun, sier han.

-Så lenge hjemmekontor brukes balansert og man tar høyde for de utfordringene som kan oppstå, er dette et gode som kan øke trivselen med jobben. Men dersom dette innføres kun for å spare penger på kontorleie eller er "praktisk" for ledelsen, vil vi få et dårligere arbeidsliv, sier YS-leder Erik Kollerud.


Share Share Share

Medlem

Vinnere av ipad og høyttaler

SkL har i høst hatt vervekampanje. Nå kan vi endelig avsløre heldige vinnere av ipad og høyttaler.

SkL blir en del av Delta

Etter et vellykket prøveår har et enstemmig landsstyre i SkL besluttet å bli en selvstendig organisasjon i Delta.

Hans-Erik Skjæggerud ny YS-leder

YS-kongressen valgte i dag Hans-Erik Skjæggerud til ny leder.
Lizzie Ruud Thorkildsen er valgt som ny nestleder.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Lakkegata 23
0187 Oslo
Kart

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as