×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Uenige om statens reiseregulativ

YS, LO, Unio og Akademikerne har ikke klart å bli enige med staten om nytt reiseregulativ. Spørsmålet skal nå avgjøres av en særskilt nemd.


Tvisten om statens reiseregulativ avgjøres av en særskilt nemd, ledet av tingrettsdommer Richard Saue. Foto: Vetle Daler

Av Vetle Daler

Forhandlingene om nytt reiseregulativ har pågått siden november, uten at Kommunal- og moderniseringsdepartementet og hovedsammenslutningene har kommet til enighet. Torsdag startet behandlingen i en uavhengig nemd. De fire hovedsammenslutningene på arbeidstakersiden – YS, LO, Unio og Akademikerne, står sammen i sine krav til staten.

Særavtalene i staten forhandles uavhengig av tariffoppgjørene, og det er første gang en slik særavtale skal avgjøres av en egen nemd. Nemda består av tre dommere, og ledes av tingrettsdommer Richard Saue.

– Staten ønsker å stramme inn dekningen av reise, kost og losji, fordi man mener avtalene er for gunstige. Dette er vi uenige i, og vi har ikke klart å komme til enighet i de ordinære forhandlingene. Derfor skal tvisten nå avgjøres av en særskilt nemd, sier YS-rådgiver Tore Leirfall, som leder forhandlingene for YS stat. Blant stridstemaene er satsene knyttet til kompensasjon for bruk av egen bil og kost på reise i innland og utland.

Leirfall påpeker at reiseregulativet har betydning også utenfor staten.
– Svært mange virksomheter, både private og offentlige, benytter statens satser for reise, kost og losji. Resultatet av denne nemdbehandlingen får derfor konsekvenser for store deler av det norske arbeidslivet, sier han.

Det er ventet at nemdas kjennelse kommer før sommeren.

Fakta om statens reiseregulativ:

  • Kommunal- og moderniseringsdepartementet og hovedsammenslutningene forhandler frem særavtaler for reiser innenlands og utenlands.
  • Særavtalene gjelder for arbeidstakere som reiser i oppdrag eller tjeneste for statens regning.
  • Det anslås at det leveres åtte millioner reiseregninger her til lands hvert år. Samtidig følger rundt 90 prosent av private arbeidsgivere satsene i statens reiseregulativ, ifølge Infotjenester

 

Mer om statens reiseregulativ kan du lese her


Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as