×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

SkL - Delta samarbeid: Ofte stilte spørsmål og svar

Under finner du ofte stilte spørsmål og svar ifm samarbeidet SkL og Delta har inngått.Hvorfor går SkL inn for å bli en selvstendig organisasjon i Delta?

SkL går inn for å bli en selvstendig organisasjon i Delta fordi dette gjør at SkL vokser og står sterkere i Skatteetaten. SkLs medlemmer vil få styrket medlemstilbudet sitt ved å få tilgang til medlemstilbud i Delta. SkL beholder sine posisjoner i YS og vil fortsatt ha et sentralstyre og tillitsvalgtapparat som i dag. Samtidig blir SkL en del av et stort YS forbund med de mulighetene og fordelene dette medfører, også rent praktisk og administrativt.

 Vil det bli en endring i kontingent?

Det er ikke lagt opp til endring i kontingenten til SkL.

Beholder SkL navnet sitt?

Ja, Skatteetatens Landsforbund (SkL) går inn som en selvstendig organisasjon i Delta. Vi beholder både navnet og logoen vår slik den er i dag.

Hvilke fordeler gir dette meg som medlem?

SkL sitt medlemstilbud vil styrkes. Ved å være SkL- medlem kan du benytte deg av tilbudene og fordelene som vi har i SkL i tillegg til det Delta har. Vi er fortsatt under YS-paraplyen og vil beholde medlemsfordelene der som bl.a. Gjensidige og Nordea. https://ys.no/medlemsfordeler/

Vil SkL bli mer eller eventuelt mindre tilgjengelig for meg som medlem?

At SkL blir en organisasjon i Delta skal ikke påvirke hvor tilgjengelige vi er for våre medlemmer. Vi kommer til å ha det samme tillitsvalgtsapparatet, sentralstyret og sekretariat. Med Deltas helt nye app kommer dere også til å få ytterligere en kanal inn til tillitsvalgte.

Vil SkLs innflytelse endres ved å gå inn i Delta?

SkL sin innflytelse i Skatteetaten vil ikke endres. Vi vil fremdeles ha de samme posisjonene i møte med arbeidsgiver og staten. Med medlemmene fra Delta blir vi enda større og sterkere. Gjennom å være en del av et av landets største forbund - det desidert største i YS - vil vi ha enda bedre muligheter for kontakt med regjering/Storting.

Påvirker dette hvem som blir mine tillitsvalgte?

Dette vil ikke påvirke hvem som er dine tillitsvalgte. Du vil fortsatt ha din Plasstillitsvalgt (PTV) på kontoret, Hovedtillitsvalgt (HTV) i divisjonen din, Avdelingstillitsvalgt (ATV) på din avdeling (hvor dette er aktuelt) og Sentralstyret i SkL.

Hvem skal forhandle lønna mi?

I lokale forhandlinger i Skatteetaten er det SkLs tillitsvalgte som vil forhandle lønnen din, akkurat som før. I tillegg har vi fortsatt plass rundt bordet under lønnsforhandlingene i staten.

Hvilken posisjon får SkL i YS fremover?

SkL beholder plassene sine i sektorstyret i YS Stat og plassen sin i YS hovedstyre. SkL får en observatørplass i Deltas Hovedstyre.


Share Share Share

Medlem

SkL ønsker flere med på laget!

Vervekampanje i perioden 1. september – 30. november.

 

 

YS på Arendalsuka: Politikerdebatt om funn i Arbeidslivsbarometeret

Hvordan utviklet arbeidslivet seg under koronapandemien? Og hva mener politikerne kunne vært gjort annerledes, hvis de kunne skru klokka tilbake?

INGEN STREIK I STATEN

Torsdag ettermiddag kom YS Stat til enighet med staten om en lønnsøkning på mellom 2,7 og 2,8 prosent. Dette ble klart etter en krevende mekling, mange timer på overtid. 

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as