×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Positivt med egen digitaliseringsminister

- Den raske utviklingen i teknologi og digitalisering krever sterkere planlegging og koordinering. Vi er derfor glad for at regjeringen for første gang utnevner en egen digitaliseringsminister, sier YS-leder Erik Kollerud.


YS-leder Erik Kollerud Foto: YS

YS etterlyste opprettelsen av denne ministerposten etter valget i 2017.

- Vi har lenge sett behovet for dette. Det pågår store digitaliseringsprosesser på mange ulike områder, og disse har ikke vært tilstrekkelig koordinerte. Flere land har hatt en slik ministerpost i flere år allerede, blant annet Kina, India og Canada, sier han.

YS-lederen håper at digitaliseringsminister Nikolai Astrup får en bred portefølje, også utover offentlig sektor, og at det settes i gang et arbeid med en digitaliseringsstrategi for arbeidslivet.
- Digitalisering er ikke én sak eller én sektor. Dette endrer samfunnet på tvers av sektorer, bransjer, politiske og faglige felt, sier Kollerud.

Han mener det er behov for en strategi som ser endringene i sammenheng med hverandre og viser til Tyskland.

Tyskland gjennomførte mellom 2012 og 2017 to slike prosesser: «Industrie 4.0 platform» og «Work 4.0».

– Dette er eksempler på at det går an å ligge politisk i forkant. Digitalisering fører til store omveltninger i arbeidsmarked og arbeidsliv. Da holder det ikke at vi bare følger med utviklingen hver for oss. Vi bør i fellesskap finne ut av hvordan vi ønsker at digitalisering skal tjene samfunns- og arbeidsliv og hvordan vi skal komme dit.

Kollerud forteller at den tyske fagbevegelsen har spilt en avgjørende rolle i å forankre en felles, tverrpolitisk forståelse, både av realiteter og hva slags utvikling de ønsker for framtida. Han ønsker en liknende prosess i Norge.

– Norge er ett av de landene der ny teknologi innføres fort, og der store deler av arbeidsstyrken er i stand til å henge med i utviklingen på grunn av høyt kompetansenivå. Samtidig ser vi at det trengs en systematisk innsats for å sikre at alle typer arbeidstakere får den kompetansen de trenger. Norge vil være tjent med en liknende prosess, sier YS-lederen.


Share Share Share

Medlem

Et arbeidsliv med plass for alle

Den nye IA-avtalen er inngått for perioden 2019–2022. Avtalen er betydelig endret fra de forrige avtaleperiodene både når det gjelder innretning og innhold.

Signerte ny IA-avtale

Partene i arbeidslivet signerte i dag en ny IA-avtale for perioden 2019-2022. Avtalen viderefører samarbeidet om forebygging av sykefravær og frafall fra arbeidslivet.

- Gjensidige har fortsatt det beste tilbudet til våre medlemmer

Skatteetatens Landsforbund er fornøyd med å ha inngått ny avtale med Gjensidige Forsikring og Gjensidige Bank, etter en omfattende prosess med ulike leverandører. Det betyr enda bedre fordeler for deg som er medlem i SkL.

Hva skjer i SkL

Kalender


SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as