×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Klare forventninger til Røe Isaksen

– Den nye arbeidsministeren overtar en rekke store utfordringer som må løses. På hans vakt skal vi fortsette å gjennomføre omstillingen av det norske arbeidslivet. Vi har klare forventinger til dette arbeidet, sier YS-leder Erik Kollerud.


Torbjørn Røe Isaksen (Høyre) går inn i regjeringen som ny arbeidsminster,. YS har klare forventinger. Foto: Marte Garmann

YS-lederen er opptatt av at den nye statsråden bidrar til å styrke trepartssamarbeidet.

– Vi er midt inne i en i en teknologisk utvikling, som helt fundamentalt vil påvirke hva vi jobber med og måten vi jobber på. Samtidig skal vi gjennom et helt nødvendig, grønt skifte. Skal vi møte denne utviklingen og samtidig bevare høy sysselsetting og et godt og trygt arbeidsliv, må vi finne løsninger i fellesskap, sier Kollerud.

Forventer at organisasjonene må trekkes bedre inn i prosessene

YS-lederen vil vi gjerne se at Isaksen og Høyre mener alvor med at også de vil ta vare på den norske modellen. Kollerud peker på at det må bli enklere å organisere arbeidstakere og arbeidsgivere, og at  organisasjonene må trekkes bedre inn i prosessene der beslutningene tas.

Han trekker fram kompetanse som ett av områdene der forventningen er høyest:

– Det er arbeidskraft vi lever av. Vi ser at kravet til kontinuerlig kompetanseutvikling bare vil øke. Vi forventer at arbeidsministeren, sammen med resten av regjeringen, bidrar til å skape et bedre rammeverk for dette.

Arbeidstid og innleie bli viktige spørsmål for fagbevegelsen

Også på andre områder vil den nye arbeidsministeren stå overfor konkrete saker som må løses. I løpet av det neste året skal partene forhandle særalderspensjon. Fougner-utvalget og Sysselsettingsutvalget skal levere sine innstillinger. I tillegg vil arbeidstid og innleie bli viktige spørsmål for fagbevegelsen.

– Det er krevende saker vi står overfor. Felles for disse er at de vil ha stor påvirkning på hvordan vi videreutvikler den norske samfunnsmodellen og legger grunnlaget for at også fremtidens arbeidsliv skal være godt, trygt og inkluderende, sier YS-lederen.

– Vi forventer en lyttende statsråd, som også tar arbeidstakerperspektivet og som gjør arbeidslivet bedre. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbeid om dette.


Share Share Share

Medlem

Bare en måned igjen av vår Verv og vinn konkurranse!

Bli med å verve flere medlemmer til SkL!

I tillegg til gavekort på 1000 kr for hver du verver får du nå også sjansen til å vinne en iPad mini. 
Den du verver kan også vinne!

For hvert nytt medlem du verver til SkL får du et lodd i trekningen og dermed enda større vinnersjanse. Trekningen skjer på årskonferansen 2020.

SkL i Høyesterett

Over to år etter at medlemmet kom og ba om hjelp, var vi i går ved høyeste rettsinstans. SkLs leder Ivar Sømhovd og rådgiver Jens Chr. Batt var tilhørere da vår sak ble prosedert for høyesterett.

SkL Ung møtte HR-direktøren

Leder i SkL Ivar Sømhovd og to av representantene fra SkL Ung-utvalget, Vidar Risdal og Artem Bronzov, hadde fredag den 29. mars møte med HR-direktøren i Skatteetaten, Anne Sigrun Moen.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as