×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

1. mai-hilsen fra YS-ledelsen

Koronakrisen er en kneik vi skal over, men det skal vi greie – sammen. Og vi skal gjenoppbygge det som raste og forbedre det som står – sammen. Kjære venner, fagforeningskamerater, kollegaer, YS-medlemmer og alle andre: Gratulerer med dagen! God 1. mai!


- «Vi har aldri før hatt så få å takke – for så mye.» Winston Churchills ord fra 1942 passer også i dag. Fordi vi er inne i ei tid der mange mennesker gjør en uvurderlig innsats for oss alle. Legene, sykepleierne, ambulansearbeiderne og alle de andre helsearbeiderne som kjemper mot et virus vi vet for lite om. Renholderne vasker, skrubber og desinfiserer busser, tog og bygg der vi alle ferdes. Da ansatte i butikken og mange andre sørger for at vi har mat på bordet. Lærere, rektorer og barnehageansatte som tar ansvar for at ungene våre får utdanning og trygg lek. Til alle dere vil vi si tusen takk – årets første mai er mer enn noe annet deres dag, sier YS-leder Erik Kollerud.- Koronapandemien har rammet oss hardt her i Norge. Mange har mista jobben - noen for alltid, andre for en kortere periode. Det er mye bekymring for framtida. Hvordan vil det gå med jobben? Hva skjer med økonomien? Kan jeg berge huset? Kan jeg gi ungene det de fortjener? Vi forstår den bekymringen – vi kjenner på den selv. Men til alle som er bekymret har vi et budskap: La oss stå sammen! Det at man står sammen i et fellesskap er viktigere enn noen gang. Det er sammen – i samarbeid, med dugnadsinnsats og fellesskap vi skal overvinne de utfordringene som Korona-epidemien skaper, sier Hans-Erik Skjæggerud, 1. nestleder i YS.

- Og jeg tenker ikke bare på vårt norske fellesskap. Korona-krisen er en internasjonal økonomisk krise. Globale kriser med kraftig nedgang i økonomisk aktivitet rammer de mest fattige landene hardest. Der var det allerede før krisen flest arbeidsløse, flest unge uten utdanning, dårligst utbygde velferdsordninger og svake offentlige institusjoner som kan gi bistand til egne innbyggere. Når den globale økonomien kjølner vil menneskene i disse landene rammes enda hardere. Vi i YS oppfordrer alle om å vise internasjonal solidaritet i disse dager, sier Monica Paulsen, 2. nestleder i YS.


Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as