×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

1. mai-hilsen fra YS-ledelsen

Koronakrisen er en kneik vi skal over, men det skal vi greie – sammen. Og vi skal gjenoppbygge det som raste og forbedre det som står – sammen. Kjære venner, fagforeningskamerater, kollegaer, YS-medlemmer og alle andre: Gratulerer med dagen! God 1. mai!


- «Vi har aldri før hatt så få å takke – for så mye.» Winston Churchills ord fra 1942 passer også i dag. Fordi vi er inne i ei tid der mange mennesker gjør en uvurderlig innsats for oss alle. Legene, sykepleierne, ambulansearbeiderne og alle de andre helsearbeiderne som kjemper mot et virus vi vet for lite om. Renholderne vasker, skrubber og desinfiserer busser, tog og bygg der vi alle ferdes. Da ansatte i butikken og mange andre sørger for at vi har mat på bordet. Lærere, rektorer og barnehageansatte som tar ansvar for at ungene våre får utdanning og trygg lek. Til alle dere vil vi si tusen takk – årets første mai er mer enn noe annet deres dag, sier YS-leder Erik Kollerud.- Koronapandemien har rammet oss hardt her i Norge. Mange har mista jobben - noen for alltid, andre for en kortere periode. Det er mye bekymring for framtida. Hvordan vil det gå med jobben? Hva skjer med økonomien? Kan jeg berge huset? Kan jeg gi ungene det de fortjener? Vi forstår den bekymringen – vi kjenner på den selv. Men til alle som er bekymret har vi et budskap: La oss stå sammen! Det at man står sammen i et fellesskap er viktigere enn noen gang. Det er sammen – i samarbeid, med dugnadsinnsats og fellesskap vi skal overvinne de utfordringene som Korona-epidemien skaper, sier Hans-Erik Skjæggerud, 1. nestleder i YS.

- Og jeg tenker ikke bare på vårt norske fellesskap. Korona-krisen er en internasjonal økonomisk krise. Globale kriser med kraftig nedgang i økonomisk aktivitet rammer de mest fattige landene hardest. Der var det allerede før krisen flest arbeidsløse, flest unge uten utdanning, dårligst utbygde velferdsordninger og svake offentlige institusjoner som kan gi bistand til egne innbyggere. Når den globale økonomien kjølner vil menneskene i disse landene rammes enda hardere. Vi i YS oppfordrer alle om å vise internasjonal solidaritet i disse dager, sier Monica Paulsen, 2. nestleder i YS.


Share Share Share

Medlem

SkL ønsker flere med på laget!

Vervekampanje i perioden 1. september – 30. november.

 

 

YS på Arendalsuka: Politikerdebatt om funn i Arbeidslivsbarometeret

Hvordan utviklet arbeidslivet seg under koronapandemien? Og hva mener politikerne kunne vært gjort annerledes, hvis de kunne skru klokka tilbake?

INGEN STREIK I STATEN

Torsdag ettermiddag kom YS Stat til enighet med staten om en lønnsøkning på mellom 2,7 og 2,8 prosent. Dette ble klart etter en krevende mekling, mange timer på overtid. 

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as