×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS med bredt program under Arendalsuka 12. - 18. august

Også i år inviterer YS til «Fredagskveld med YS», et arrangement der politikk etterfølges av musikk. Og er folk fornøyd med regjeringens politikk for arbeidslivet? Det spørsmålet får du svar på når YS legger frem nye tall fra YS Arbeidslivsbarometer under Arendalsuka. Du finner SkL sammen med YS i politisk gate.


Arkivfoto: Delta/YS

Tekst: Liv Hilde Hansen

Arendalsuka er en arena der nasjonale aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid.

I år arrangeres Arendalsuka fra 12. til 18. august. Tradisjonen tro blir det både politisk gate og et svært bredt program. YS deltar for tredje året på rad.

Du møter både YS-leder Jorunn Berland og en rekke YS-forbund, deriblant SkL, enten på YS-standen i politisk gate eller på arrangementer i regi av YS eller YS-forbundene.

Her kan du laste ned programmet til YS

YS med dobbel stand i politisk gate
Torsdag 13. august klokken 11.00 åpner politisk gate midt i smørøyet i Arendal sentrum. Her finner du YS med dobbel stand like utenfor Kulturhuset.

Trenger du informasjon om hva YS jobber med, eller hva vi mener? På YS-standen får du anledning til å treffe enten YS-leder Jorunn Berland eller representanter for YS-forbundene til en uformell prat.

Finansaften i ærverdig hage
Torsdag kveld klokken 20.00 inviterer Finansforbundet og Finans Norge til finanskveld og uhøytidelig samvær. Arrangementet finner sted i den ærverdige hagen til Sparebanken Sør.

Temaet er «FINTECH – teknologisk utvikling eller organisatorisk revolusjon?» Mye av innovasjonen som berører finansnæringen skjer på utsiden av næringen. Klarer de etablerte finansinstitusjonene å henge med når fart og smidighet blir de viktigste konkurransefortrinnene?

Debatt og jazzmusikk i regi av YS
Fredag 14. august klokken 20.00 inviterer YS til debatt og konsert på Madam Reiersen.

«Har arbeidslivet egentlig blitt så mye verre», spør vi. Elin Ørjasæter leder samtalen om utviklingen av arbeidslivet mellom Kristin Clemet, leder av tankesmien Civita, Marte Gerhardsen, leder av tankesmien Agenda, Bjørnar Moxnes, leder for partiet Rødt, Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i hovedorganisasjonen Virke og Vegard Einan, leder av YS Privat.

Klokken 21.00 byr Inger Marie Gundersen på lun sommerjazz. Hun har med seg Rasmus Solem på piano, Ole Kelly Kvamme på bass og Per Willy Aaserud på trompet.

Hva mener arbeidstakerne om regjeringens politikk?
Over helgen braker det løs på nytt med enda et spennende YS-arrangement: Mandag 17. august klokken 10.00 til 11.00 slipper YS noen resultater fra YS Arbeidslivsbarometeret for 2015, som viser hvordan regjeringen scorer når det gjelder innsatsen for å fremme et godt arbeidsliv.

Arne Strand og Stein Kåre Kristiansen kommenterer resultatene fra YS Arbeidslivsbarometer.

Arrangementet finner sted på Clarion Hotel Tyholmen.

Fra svart økonomi til ironisk blikk på de statsansatte
Det er ikke over med dette, for 17. august blir en travel dag i YS' regi.

Fra klokken 11.30 til 11.45 kan du høre hva YS-leder Jorunn Berland mener om svart økonomi. Da holder hun appell sammen med Unios leder Anders Folkestad på Kanalplassen.

Fra klokken 12.30 til 14.00 inviterer Norges politilederlag (YS) til debatt, med temaet: «Fremtidens lensmann? Hvordan skal politiet organisere seg lokalt?»

Stein Gauslaa leder ordskiftet mellom stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF), stortingsrepresentant Svein Harberg (H), ordfører i Iveland, Gro Anita Mykjåland (Sp) og lensmann Jan Sverre Krogstad. Arrangementet finner sted på Eureka-senteret.

Klokken 17.00 til 18.30 står Bibliotekarforbundet (YS) for tur. «Er Biblioteket en motor i byutviklingen», spør de. Arrangementet finner sted på Arendal bibliotek.

YS Stat setter punktum for Arendalsuka med et lunt og uhøytidelig skråblikk: #jegerstatsansatt. Eller: «Pass opp! Her kommer en tidstyv»

Hvis du synes dette høres spennende ut, bør du legge turen innom Madam Reiersen fra klokken 18.00 til 20. 00. Vi ser på Staten og de statstilsatte med et humoristisk og lett selvironisk blikk. Opplev en hyggelig kveld med YS Stat!

I fornyingens og forbedringens ånd blir dette også vor- og nachspiel i forbindelse med NRKs partilederdebatt, som vises på storskjerm samme sted. Mer informasjon om denne finner du på NRK eller Arendalsuka.


Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as