×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS' likestillingspris 2017: Overveldet og rørt vinner

– Tusen takk! Jeg blir litt overveldet. Og veldig rørt. Det er helt fantastisk at jeg er valgt til å få denne prisen. Det sa Bård Stensli da han mottok YS' likestillingspris i dag.


Bård Stensli, en rørt og overveldet vinner av YS likestillingspris.

Bård Stensli fikk overrakt YS likestillingspris av Jorunn Berland. Foto: Terje Bergersen

Likestillingsprisen deles ut for 29. gang, og årets pris går altså til politioverbetjent Bård Stensli i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) for arbeidet han har gjort for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i politiet.

– Årets pris og prisvinneren er tydeligvis godt mottatt i mange kretser. Det bekreftes av alle de meldinger og innspill jeg har fått, etter at det ble kjent i helgen hvem prisvinneren er. Medias interesse har også vært stor denne gangen – større enn hva vi er vant til. Lykke til med det videre arbeidet, et veldig viktig arbeid, sa YS-leder Jorunn Berland da hun overrakte ut prisen.

Dette er juryens begrunnelse:
«Bård Stensli har gjennom mange år gjort en uvurderlig innsats ved å gi homofile i norsk politi et ansikt og en stemme. Stensli jobber i dag som politioverbetjent i PST og har mange års erfaring fra ulike avdelinger i politiet. Han stod selv frem som homofil i 1992 og har i alle år poengtert viktigheten av å vise at politiet har homofile og lesbiske i egne rekker.

Stensli har jobbet mot hatkriminalitet på alle arenaer ("Rosa kompetanse justis", mangfoldskonferansen etc), han har vært aktiv pådriver for politiets deltakelse i Europride, han har kjempet for å få LHBT og hatkriminalitet inn som tema på Politihøyskolen og han har frontet saken i media.

Bård Stensli har jobbet grundig og systematisk over lang tid med et tema som kan oppleves utfordrende. Innsatsen hans har vært langt mer enn en kamp for mangfold og inkludering i personalpolitikken; han har vært med på å endre politiet. Det er bare 45 år siden norsk politi med straffeloven i hånd gjorde livet vanskelig for homofile menn. Fremdeles ser vi i mange land at myndigheter og hatgrupper bidrar til drap, tortur, overgrep og fengsling av homofile og lesbiske.

Bård mottok Politiets Fellesforbunds Ildsjelspris i 2014 for sin mangeårige innsats i politiet. Videre ble han i år plukket ut til utstillingen «Aktivistene» hvor Iffit Qureshi profilerer 32 ildsjeler som vet hva det betyr å måtte kjempe.
Bård har også vært sentral i etableringen av et felles nettverk for LHBT i arbeidslivet, hvor en rekke virksomheter går sammen for å dele erfaringer og inspirere hverandre til videre arbeid med LHBT-inkludering på arbeidsplassen.

Bård er modig og målrettet med et genuint ønske om å gjøre en forskjell. Han har bygd et stort nettverk innenfor LHBT-miljøet både nasjonalt og internasjonalt. Dette gjør ham til en unik rollemodell og en ekte ildsjel som gjennom sitt virke bidrar til å skape et inkluderende arbeidsmiljø i politiet, men også et inkluderende samfunn hvor alle kan få lov til å være seg selv.

Bård har gjennom 25 år som åpen homofil i politiet satt dype spor av respekt, raushet og inkludering.»


YS' likestillingspris:

  • Formålet med prisen er å stimulere til økt innsats i arbeidet for å fremme likestilling og like muligheter for alle.
  • Med likestilling mener vi alle tiltak som virker til å rette opp skjevheter når det gjelder muligheter til samfunnsdeltakelse, utdanning, arbeid og faglig utvikling.
  • Prisen kan gis til enkeltpersoner, grupper, organisasjoner samt private eller offentlige virksomheter, og både innen- og utenlands.
  • Prismottaker må ha gjort en fortjenestefull innsats innenfor ett eller flere av disse områdene. Det forutsettes at prismottaker har en helhetlig tilnærming til likestilling.

Juryen for YS' likestillingspris er: Hans-Erik Skjæggerud, (leder), Parat, Per Jørgen Halvorsen, AVYO, Else Marie Brodshaug, Delta, Nanna Ringstad, Finansforbundet, Monica Paulsen, Negotia, Lill Fischer, Parat, Claus Jervell, Likestillings- og diskrimineringsombudet og Hege Herø (sekretær), YS.

Tidligere prismottakere:
1988: Professor Berit Ås
1989: Kvinnelandslaget i fotball
1990: Folkemusikeren Annbjørg Lien
1991: Forsker Else Skjønsberg
1993: Bjørnar Sellevold, næringssjef i Andøy kommune
1994: «Kvinnebanken» Nettverkskreditt i Lofoten
1995: Biskop Rosemarie Köhn
1996: Fatma Bhanji Jynge, prosjektdirektør i Forsvarets relokalisering Gardermoen
1997: Maria Anna Knothe, leder Center for the Advancement of Women, Warszawa
1998: Brit Fougner, tidligere kontorsjef i Likestillingsrådet m.m.
1999: Fakhra Salimi, leder for MiRA-senteret
2000: Mette Janson, journalist i NRK
2001: Kadra, aktivist i kampen mot kjønnslemlestelse
2002: Oslo kommune (som likestillingsbevisst arbeidsgiver)
2003: Eva Joly, spesialråd i Justisdepartementet
2004: Ingvill Merete Stedøy, faglig leder Nasjonalt senter for matematikk i opplæringen
2005: Skattedirektør Bjarne Hope
2006: Agenda X, senter for ungdom med etnisk minoritetsbakgrunn
2007: Liv Jessen, leder for Pro Sentret
2008: Ansgar Gabrielsen, tidl. statsråd
2009: Margreth Olin, filmskaper og forfatter
2010: Marion Arntzen og Harald Sundby, drivere av Stensveen ressurssenter og Anette Sagen, skihopper
2011: Amal Aden, forfatter og foredragsholder
2012: Lars Ødegård, tidligere generalsekretær i Norges Handikapforbund
2013: Helga Aune, jurist med doktorgrad i likestillingsrett
2014: Den georgiske fagorganisasjonen GTUC (Georgian Trade Union Confederation) og dens kvinnekomité
2015: Elisabeth Grieg, næringslivsleder og samfunnsdebattant
2016: DNB (som likestillingsbevisst arbeidsgiver)


Share Share Share

Medlem

Dette er YS fire krav til ny regjering om rettferdig omstilling

- Vi må sikre at omstillingen vi nå gjør av arbeidslivet blir rettferdig, og at den skjer på arbeidstakernes premisser. Derfor stiller YS helt konkrete krav til den regjeringen som skal styre landet de fire neste årene, sier YS-leder Erik Kollerud.

SkL ønsker flere med på laget!

Vervekampanje i perioden 1. september – 30. november.

 

 

YS på Arendalsuka: Politikerdebatt om funn i Arbeidslivsbarometeret

Hvordan utviklet arbeidslivet seg under koronapandemien? Og hva mener politikerne kunne vært gjort annerledes, hvis de kunne skru klokka tilbake?

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as