×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS-lederen: - Ikke bruk streikerammede hoteller eller restauranter

- Når vi nå ser økende streikebryteri og at NHO ikke vil komme de ansatte i møte på grunnleggende krav, oppfordrer vi alle våre forbund og medlemmer til ikke å benytte hoteller og restauranter i streik, sier YS leder Jorunn Berland.


Retten til å forhandle lokalt i kombinasjon med sentrale forhandlinger, er et viktig prinsipp for at arbeidstakere skal kunne få ta del i verdiene som skapes på den enkelte arbeidsplass. YS har hele tiden støttet de streikende hotell- og restaurantarbeidernes krav om denne retten.

- Vi mistenker at NHO spekulerer i at hotell- og restaurantbransjen har lav organisasjonsgrad og høy turnover. Skal vi endre dette, må vi styrke medbestemmelsen og lønnsdannelsen på den enkelte arbeidsplass, sier Jorunn Berland

- YS har avlyst eller utsatt våre interne arrangementer på streikerammede virksomheter, og oppfordret alle våre forbund til å gjøre det samme. Nå oppfordrer vi alle medlemmene våre og andre fagorganisasjoner til å vise solidaritet med de streikende og gjøre det samme. Her må hele fagbevegelsen stå samlet, sier Berland.

Berland varsler også at YS vil gjennomgå dagens samarbeidsavtaler innen hotell og konferanse.

- Vi skal nå ta en grundig gjennomgang av våre avtaler for å se om våre samarbeidspartnere etterlever våre krav til tariffavtaler og at arbeidslivets spilleregler følges, sier YS-leder Jorunn Berland.

 


Share Share Share

Medlem

SkL ønsker flere med på laget!

Vervekampanje i perioden 1. september – 30. november.

 

 

YS på Arendalsuka: Politikerdebatt om funn i Arbeidslivsbarometeret

Hvordan utviklet arbeidslivet seg under koronapandemien? Og hva mener politikerne kunne vært gjort annerledes, hvis de kunne skru klokka tilbake?

INGEN STREIK I STATEN

Torsdag ettermiddag kom YS Stat til enighet med staten om en lønnsøkning på mellom 2,7 og 2,8 prosent. Dette ble klart etter en krevende mekling, mange timer på overtid. 

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as