×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS-lederen: - Ikke bruk streikerammede hoteller eller restauranter

- Når vi nå ser økende streikebryteri og at NHO ikke vil komme de ansatte i møte på grunnleggende krav, oppfordrer vi alle våre forbund og medlemmer til ikke å benytte hoteller og restauranter i streik, sier YS leder Jorunn Berland.


Retten til å forhandle lokalt i kombinasjon med sentrale forhandlinger, er et viktig prinsipp for at arbeidstakere skal kunne få ta del i verdiene som skapes på den enkelte arbeidsplass. YS har hele tiden støttet de streikende hotell- og restaurantarbeidernes krav om denne retten.

- Vi mistenker at NHO spekulerer i at hotell- og restaurantbransjen har lav organisasjonsgrad og høy turnover. Skal vi endre dette, må vi styrke medbestemmelsen og lønnsdannelsen på den enkelte arbeidsplass, sier Jorunn Berland

- YS har avlyst eller utsatt våre interne arrangementer på streikerammede virksomheter, og oppfordret alle våre forbund til å gjøre det samme. Nå oppfordrer vi alle medlemmene våre og andre fagorganisasjoner til å vise solidaritet med de streikende og gjøre det samme. Her må hele fagbevegelsen stå samlet, sier Berland.

Berland varsler også at YS vil gjennomgå dagens samarbeidsavtaler innen hotell og konferanse.

- Vi skal nå ta en grundig gjennomgang av våre avtaler for å se om våre samarbeidspartnere etterlever våre krav til tariffavtaler og at arbeidslivets spilleregler følges, sier YS-leder Jorunn Berland.

 


Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as