×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS-konferansen 2016: Diskuterer den norske modellen

- Hvordan vi skal møte omstillingen, er en viktig og nasjonal samtale, mener YS-lederen. Representanter for 17 YS-forbund, organisasjoner i arbeids- og samfunnslivet og YS' samarbeidspartnere og leverandører diskuterer fremtiden for den norske modellen og samarbeid for omstilling.


Jorunn Berland, leder av YS.

Jorunn Berland åpnet YS-konferansen 2016 med å spørre hvordan den norske samarbeidsmodellen skal utvikles for å møte en ny tid. Foto: Astrid Hellwig

- Omstilling har vært et gjennomgangsbegrep i politikken og samfunnslivet de siste årene. Det er en viktig, nasjonal samtale. Og vi vet ganske mye om hvilke utfordringer vi kan vente oss, sa YS-leder Jorunn Berland da hun åpnet YS-konferansen 2016.

- Vi vet at olje- og gassnæringen mest sannsynlig kommer til å bidra med langt mindre til fellesskapet, både i form av lavere inntekter, lavere investeringer og et lavere antall arbeidsplasser. Vi vet at flere av oss lever lenger, med dyrere pensjoner. Vi vet at vi må slippe ut betydelig mindre CO2 for å unngå ubotelig skade på kloden vår, sa Berland.

- Samtidig ser vi at makrotrender som digitalisering, robotisering og sterkere internasjonal konkurranse vil påvirke oss sterkere og sterkere - både som privatpersoner og arbeidstakere, mente hun.

- Med dagens YS-konferanse har vi et ønske om å sette søkelyset på en del av omstillingsdebatten som ikke løftes så ofte, hvordan vi skal videreutvikle den norske samarbeidsmodellen i møte med en ny tid, sa Berland.

- Det er først nå, når pilene snur og endringene kommer raskere og raskere,19.10.2016 at vi ser hvor godt rustet vi egentlig er. Og det er nå vi må utvikle verktøyene som skal ta oss igjennom de neste tiårene, sa hun.


Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as