×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS-konferansen 2016: Diskuterer den norske modellen

- Hvordan vi skal møte omstillingen, er en viktig og nasjonal samtale, mener YS-lederen. Representanter for 17 YS-forbund, organisasjoner i arbeids- og samfunnslivet og YS' samarbeidspartnere og leverandører diskuterer fremtiden for den norske modellen og samarbeid for omstilling.


Jorunn Berland, leder av YS.

Jorunn Berland åpnet YS-konferansen 2016 med å spørre hvordan den norske samarbeidsmodellen skal utvikles for å møte en ny tid. Foto: Astrid Hellwig

- Omstilling har vært et gjennomgangsbegrep i politikken og samfunnslivet de siste årene. Det er en viktig, nasjonal samtale. Og vi vet ganske mye om hvilke utfordringer vi kan vente oss, sa YS-leder Jorunn Berland da hun åpnet YS-konferansen 2016.

- Vi vet at olje- og gassnæringen mest sannsynlig kommer til å bidra med langt mindre til fellesskapet, både i form av lavere inntekter, lavere investeringer og et lavere antall arbeidsplasser. Vi vet at flere av oss lever lenger, med dyrere pensjoner. Vi vet at vi må slippe ut betydelig mindre CO2 for å unngå ubotelig skade på kloden vår, sa Berland.

- Samtidig ser vi at makrotrender som digitalisering, robotisering og sterkere internasjonal konkurranse vil påvirke oss sterkere og sterkere - både som privatpersoner og arbeidstakere, mente hun.

- Med dagens YS-konferanse har vi et ønske om å sette søkelyset på en del av omstillingsdebatten som ikke løftes så ofte, hvordan vi skal videreutvikle den norske samarbeidsmodellen i møte med en ny tid, sa Berland.

- Det er først nå, når pilene snur og endringene kommer raskere og raskere,19.10.2016 at vi ser hvor godt rustet vi egentlig er. Og det er nå vi må utvikle verktøyene som skal ta oss igjennom de neste tiårene, sa hun.


Share Share Share

Medlem

Avregning fleksitid for 2020

SkL, SJ og SF står sammen og sender felles brev til FIN.

Ny medlemsfordel – YS Pensjon. Gjelder kun privat sektor.

I samarbeid med Nordea Liv gir vi deg lave kostnader og et godt forvaltningstilbud på din egen pensjonskonto. Dette kan sikre deg som medlem flere tusen kroner ekstra som pensjonist.

Interessert? Sjekk ut www.yspensjon.no

Nytt år - nye muligheter til å spare penger

Vurderer du å bytte bank? Gjennom ditt medlemskap er du sikret en av landets beste bankavtaler hos Nordea Direct. Her kan det være mange tusen kroner å spare hvert eneste år.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as