×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Tariffoppgjøret 2016 - YS krever at kjøpekraften opprettholdes

- YS mener det er rom for å opprettholde kjøpekraften, sier YS-leder Jorunn Berland. I dag vedtok YS sine krav til årets hovedoppgjør.


Jorunn Berland, leder av YS

YS' leder Jorunn Berland under YS' inntektspolitiske konferanse 2016. Foto: Martin Müller/Delta

YS støtter prinsippene bak frontfagsmodellen og vil gjennomføre tariffoppgjøret med dette som norm.

- Vi har en felles interesse av langsiktig lav arbeidsledighet, god fordeling og vekst i økonomien. YS er en ansvarlig part i lønnsoppgjøret, og vil bidra til å nå disse målene. Vi mener det er grunnlag for at kjøpekraften opprettholdes for store grupper i arbeidslivet, og at den styrkes for de lavest lønnede, sier YS-leder Jorunn Berland.

YS løfter også pensjon frem som et viktig tema i det forestående oppgjøret. YS mener blant annet at det må gjøres endringer i lov om obligatorisk tjenestepensjon (OTP). I dag pålegges arbeidsgivere i privat sektor å spare to prosent i året til pensjon.

- Når rentenivået ser ut til å forbli lavt så må vi ta følgene av det og øke sparesatsene i OTP, sier Berland.

Med dagens regler får mange arbeidstakere ikke opptjening for all lønnen de tjener.

- De med svakest tilknytning til arbeidslivet har de svakeste pensjonsrettighetene. Jobber du mindre enn 20 prosent, tjener mindre enn 1G (folketrygdens grunnbeløp), eller avslutter arbeidsforholdet før det har gått ett år har du ikke krav på OTP. Dette må vi endre, sier YS-lederen.

Årets tariffoppgjør er et hovedoppgjør. Det innebærer at partene ikke bare forhandler om lønn, men også bestemmelsene i tariffavtalene. YS har vedtatt å forhandle forbundsvist i frontfagsoppgjøret.

YS' inntektspolitiske dokument 2016 - 2018


Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as