×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Tariffoppgjøret 2016 - YS krever at kjøpekraften opprettholdes

- YS mener det er rom for å opprettholde kjøpekraften, sier YS-leder Jorunn Berland. I dag vedtok YS sine krav til årets hovedoppgjør.


Jorunn Berland, leder av YS

YS' leder Jorunn Berland under YS' inntektspolitiske konferanse 2016. Foto: Martin Müller/Delta

YS støtter prinsippene bak frontfagsmodellen og vil gjennomføre tariffoppgjøret med dette som norm.

- Vi har en felles interesse av langsiktig lav arbeidsledighet, god fordeling og vekst i økonomien. YS er en ansvarlig part i lønnsoppgjøret, og vil bidra til å nå disse målene. Vi mener det er grunnlag for at kjøpekraften opprettholdes for store grupper i arbeidslivet, og at den styrkes for de lavest lønnede, sier YS-leder Jorunn Berland.

YS løfter også pensjon frem som et viktig tema i det forestående oppgjøret. YS mener blant annet at det må gjøres endringer i lov om obligatorisk tjenestepensjon (OTP). I dag pålegges arbeidsgivere i privat sektor å spare to prosent i året til pensjon.

- Når rentenivået ser ut til å forbli lavt så må vi ta følgene av det og øke sparesatsene i OTP, sier Berland.

Med dagens regler får mange arbeidstakere ikke opptjening for all lønnen de tjener.

- De med svakest tilknytning til arbeidslivet har de svakeste pensjonsrettighetene. Jobber du mindre enn 20 prosent, tjener mindre enn 1G (folketrygdens grunnbeløp), eller avslutter arbeidsforholdet før det har gått ett år har du ikke krav på OTP. Dette må vi endre, sier YS-lederen.

Årets tariffoppgjør er et hovedoppgjør. Det innebærer at partene ikke bare forhandler om lønn, men også bestemmelsene i tariffavtalene. YS har vedtatt å forhandle forbundsvist i frontfagsoppgjøret.

YS' inntektspolitiske dokument 2016 - 2018


Share Share Share

Medlem

Avregning fleksitid for 2020

SkL, SJ og SF står sammen og sender felles brev til FIN.

Ny medlemsfordel – YS Pensjon. Gjelder kun privat sektor.

I samarbeid med Nordea Liv gir vi deg lave kostnader og et godt forvaltningstilbud på din egen pensjonskonto. Dette kan sikre deg som medlem flere tusen kroner ekstra som pensjonist.

Interessert? Sjekk ut www.yspensjon.no

Nytt år - nye muligheter til å spare penger

Vurderer du å bytte bank? Gjennom ditt medlemskap er du sikret en av landets beste bankavtaler hos Nordea Direct. Her kan det være mange tusen kroner å spare hvert eneste år.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as