×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Skatteetaten samarbeider med fagforeningene i kampen mot svart økonomi

Sammen med YS og de andre organisasjonene i arbeidslivet lanserer Skatteetaten ti gode råd for å hindre svart økonomi og kriminalitet i arbeidslivet.


Øyvind Strømme fra Skatteetaten lanserte ti grep mot arbeidslivskriminalitet Foto: Gunn Kristoffersen

Samarbeidet mot svart økonomi (SMSØ) har utarbeidet ti strategiske grep mot svart arbeid og arbeidslivskriminalitet ved anskaffelser i kommuner og fylkeskommuner. SMSØ består av Skatteetaten, YS, LO, KS, NHO og UNIO.

Å ta forholdsregler for å hindre svart økonomi og arbeidslivskriminalitet er et samfunnsansvar som i særdeleshet påligger innkjøp i offentlig sektor. Å tillate useriøse aktører og kriminalitet i slike kontrakter har store konsekvenser.

Svart økonomi og arbeidslivskriminalitet undergraver rettferdig konkurranse, arbeidstakernes rettigheter og finansieringen av velferd. Svart økonomi er også uforenelig med et godt tjenestetilbud. Svart økonomi skaper ikke verdier og velferd, men finansierer kriminell virksomhet.

- Det offentlige har en viktig rolle i kampen for et mer seriøst arbeidsliv, mener YS-leder Jorunn Berland.

- Jeg er glad for at kommunesektoren, partene i arbeidslivet og Skatteetaten går i front mot sosial dumping, sier YS-lederen.

SMSØ har utviklet en veileder til kommunene med informasjon om hvordan de kan jobbe for et mer seriøst arbeidsliv gjennom sine innkjøp som du kan lese her:Share Share Share

Medlem

SkL ønsker flere med på laget!

Vervekampanje i perioden 1. september – 30. november.

 

 

YS på Arendalsuka: Politikerdebatt om funn i Arbeidslivsbarometeret

Hvordan utviklet arbeidslivet seg under koronapandemien? Og hva mener politikerne kunne vært gjort annerledes, hvis de kunne skru klokka tilbake?

INGEN STREIK I STATEN

Torsdag ettermiddag kom YS Stat til enighet med staten om en lønnsøkning på mellom 2,7 og 2,8 prosent. Dette ble klart etter en krevende mekling, mange timer på overtid. 

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as