×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Skatteetaten samarbeider med fagforeningene i kampen mot svart økonomi

Sammen med YS og de andre organisasjonene i arbeidslivet lanserer Skatteetaten ti gode råd for å hindre svart økonomi og kriminalitet i arbeidslivet.


Øyvind Strømme fra Skatteetaten lanserte ti grep mot arbeidslivskriminalitet Foto: Gunn Kristoffersen

Samarbeidet mot svart økonomi (SMSØ) har utarbeidet ti strategiske grep mot svart arbeid og arbeidslivskriminalitet ved anskaffelser i kommuner og fylkeskommuner. SMSØ består av Skatteetaten, YS, LO, KS, NHO og UNIO.

Å ta forholdsregler for å hindre svart økonomi og arbeidslivskriminalitet er et samfunnsansvar som i særdeleshet påligger innkjøp i offentlig sektor. Å tillate useriøse aktører og kriminalitet i slike kontrakter har store konsekvenser.

Svart økonomi og arbeidslivskriminalitet undergraver rettferdig konkurranse, arbeidstakernes rettigheter og finansieringen av velferd. Svart økonomi er også uforenelig med et godt tjenestetilbud. Svart økonomi skaper ikke verdier og velferd, men finansierer kriminell virksomhet.

- Det offentlige har en viktig rolle i kampen for et mer seriøst arbeidsliv, mener YS-leder Jorunn Berland.

- Jeg er glad for at kommunesektoren, partene i arbeidslivet og Skatteetaten går i front mot sosial dumping, sier YS-lederen.

SMSØ har utviklet en veileder til kommunene med informasjon om hvordan de kan jobbe for et mer seriøst arbeidsliv gjennom sine innkjøp som du kan lese her:Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as