×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Skatteetaten i omstillingsmodus

SkL-konferansen 2015 er i gang, og tillitsvalgte fra hele landet har kommet for å få tillitsvalgt- og etatsfaglig påfyll. Det er mye som skjer i Skatteetaten for tiden, og det preger også årets konferanse. Skatt, toll, SKO, kontorstruktur, utvikling og omstilling er ord som går igjen i løpet av konferansens tre dager.


Øivind Strømme, direktør for regionavdelingen i Skatteetaten, rakk å skissere opp det store bildet av det som skjer i Skatteetaten for tiden på SkL-konferansen. Foto: Astrid Hellwig

Egentlig skulle SkLs leder Per Magnar Stavland ønske våre tillitsvalgte velkommen på konferansen. I stedet endte han opp i et møte med finansminister Siv Jensen for å snakke om endringene i etaten, og ikke minst kostnadene ved å gjennomføre regjeringens forslag. Møtet med finansministeren var betegnende for alt som skjer i etaten. SkL ba, sammen med de andre foreningene i etaten, om et møte med finansministeren i forrige uke. Budskapet de hadde med seg inn i møtet var: Skal Skatteetaten gjennomføre alle de pålagte endringene, og resultatet bli bra, må størrelsen på omstillingsmidlene reflektere dette.

- Det vi har vært spesielt opptatt av, er å få midler til alle disse engangskostnadene som vi kommer til å få, sa Per Magnar. Han kunne fortelle om en finansminister som lyttet til innspillene fra foreningene, og som ikke stilte seg avvisende til vårt syn om at for å lykkes, trenger etaten å bli tilført midler som dekker kostnadene som kommer av omstillingene.

- Jeg måtte love å hilse dere og si at dere som ansatte i Skatteetaten gjør en god jobb. Og hadde det ikke vært for denne tillitserklæringen, tror jeg heller ikke at vi hadde fått alle oppdragene, avsluttet han.

Omstilling var også tema i Øivind Strømmes gjennomgang av det som skjer i Skatteetaten sett med direktoratets øyne. Også hans budskap om kostnadene ved omstilling var tydelig.

- Omstillinger koster, og skal vi bli bedre, må vi få nok midler til å få dette i gang. Vi får nye oppgaver, nye medarbeidere og vi skal gjøre de samme oppgavene som før. Jeg vet hva som kommer til å skje hvis vi ikke får de. Da må vi kutte i budsjettene, sa han.

Det er ikke bare de nye oppgavene det jobbes med i skattedirektoratet. Strømme tok oss gjennom Skatteetaten 2025, forretningsutvikling og utvikling av nye IT-systemer og omstillingstakten Skatteetaten også opplever på områder vi allerede håndterer.

- Dette dere, det henger sammen. Vi er inne i konsolideringsfasen nå. Det høres traust ut, men det er utrolig viktig for at vi skal komme i mål, sa han. Strømme presenterte også at mange ikke vil oppleve det som skjer i etaten på kort sikt.

- For mange vil dette ikke ha noen betydning på kort sikt. Kontorstrukturen vil nok i større grad få det. Men kontorstruktur har vi valgt å vente på, nettopp for å få ting på plass, sa han. Samtidig var han også tydelig på at regjeringen har gitt oss en tillitserklæring.

- Det er dette regjeringen vil. Men, det er en mulighet for oss, og det er en tillitserklæring. Jeg er helt enig, risikoen skal vi være tydelige på, men vi skal også vise at vi er verdige tilliten.


Share Share Share

Medlem

Vinnere av ipad og høyttaler

SkL har i høst hatt vervekampanje. Nå kan vi endelig avsløre heldige vinnere av ipad og høyttaler.

SkL blir en del av Delta

Etter et vellykket prøveår har et enstemmig landsstyre i SkL besluttet å bli en selvstendig organisasjon i Delta.

Hans-Erik Skjæggerud ny YS-leder

YS-kongressen valgte i dag Hans-Erik Skjæggerud til ny leder.
Lizzie Ruud Thorkildsen er valgt som ny nestleder.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Lakkegata 23
0187 Oslo
Kart

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as