×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Oppretter to nye sentre mot arbeidslivskriminalitet

Regjeringen oppretter to nye sentre mot arbeidslivskriminalitet, ett i Trondheim og ett i Kristiansand. Det ble opplyst på pressekonferansen statsminister Erna Solberg inviterte til etter toppmøtet om arbeidslivskriminalitet.


Foto: Liv Hilde Hansen/YS

Tekst: Liv Hilde Hansen

I fjor ble det opprettet tre enheter mot arbeidslivskriminalitet; i Oslo, Stavanger og Bergen. Politiet, Skatteetaten, Arbeidstilsynet og NAV Kontroll er samlokalisert. Kemneren og Tolletaten inngår også i samarbeidet.

Nå opprettes det to nye slike sentre, ett i Trondheim og ett i Kristiansand. Nyheten ble sluppet under en pressekonferanse onsdag, i etterkant av et toppmøtet om arbeidslivskriminalitet. Rundt bordet satt ikke mindre enn seks statsråder, ledere i Arbeidstilsynet, Politidirektoratet, Skattedirektoratet og Økokrim. Også partene i arbeidslivet deltok i toppmøtet, deriblant YS-leder Jorunn Berland:

- Satsingen på samarbeidet mellom etatene og arbeidslivet har båret frukter, og vi ser nå en helt annen samordning i kampen mot arbeidslivskriminalitet enn tidligere, sier YS-leder Jorunn Berland.

Statsministeren: - Ser resultater av samarbeidet mot arbeidslivskriminalitet
- Under toppmøtet i dag fikk vi en orientering fra de ulike etatene, med praktiske eksempler på hvordan dette samarbeidet fungerer ute. Jeg tror at dette er ett av de samarbeidene som virkelig viser seg å fungere, sier statsministeren.

- Først og fremst ser vi praktiske resultater, blant annet i etterforskningssamarbeidet, sier Solberg.

Statsministeren legger også vekt på at samarbeidet med partene er viktig:

- I dagens arbeidsmarked, med mange som kommer hit og som kan oppleve å bli utnyttet, er det ekstremt viktig å ha ryddige og seriøse aktører, sier hun.

Også finansminister Siv Jensen roser samarbeidet på tvers av etatene. Det gir bedre resultater:

- Vi får også frem mye raskere resultater, både i å avdekke kriminalitet og for å forebygge. På skattesiden gjøres det også masse arbeid, blant annet med å finne nye metoder for å avdekke arbeidslivskriminalitet, sier finansministeren.

NHO: - Ikke morsomt å bli ofre for juksemakere
YS-lederen vil ha på plass en mer effektiv sanksjonering. Det vil si at personer som bedriver kriminelle handlinger i arbeidslivet pågripes og straffes raskere.
- De som bedriver kriminalitet i arbeidslivet må oppleve at det er en reell risiko for å bli tatt og straffet, sier YS-leder Jorunn Berland.

- Limesaken og lignende lovbrudd som kommer opp for domstolene vil virke avskrekkende, mener hun.
- Det vi har vært gjennom i dag lover veldig godt for fremtiden i norsk arbeidsliv. Jeg tror vi får mange ganger igjen for å ha et velfungerende og velorganisert arbeidsliv i landet vårt, sier LO-leder Gerd Kristiansen.

- Den kampen vi fører hver eneste dag for at de seriøse bedriftene ikke skal bli utkonkurrert av de useriøse, er utrolig viktig. Vi er veldig godt fornøyd med det samarbeidet regjeringen har innført med partene, sier Svein Oppegaard, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO.

- Det er forferdelig for en bedrift å bli utkonkurrert av noen som jukser. Derfor er innsatsen mot arbeidslivskriminalitet veldig viktig. Alle må bidra!


Share Share Share

Medlem

Avregning fleksitid for 2020

SkL, SJ og SF står sammen og sender felles brev til FIN.

Ny medlemsfordel – YS Pensjon. Gjelder kun privat sektor.

I samarbeid med Nordea Liv gir vi deg lave kostnader og et godt forvaltningstilbud på din egen pensjonskonto. Dette kan sikre deg som medlem flere tusen kroner ekstra som pensjonist.

Interessert? Sjekk ut www.yspensjon.no

Nytt år - nye muligheter til å spare penger

Vurderer du å bytte bank? Gjennom ditt medlemskap er du sikret en av landets beste bankavtaler hos Nordea Direct. Her kan det være mange tusen kroner å spare hvert eneste år.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as