×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Høyere ledighet enn ventet i juli

AKU-ledigheten steg med 0,2 prosentpoeng fra juni til 5,0 prosent i juli. Det er litt mer enn ventet.


Helle Stensbak, sjeføkonom i YS

Sjeføkonom i YS, Helle Stensbak, er overrasket for oppgangen i ledigheten i juli. Foto: Steinar Myhre Knutsen

Sysselsettingen steg med 7 000 personer fra juni til juli etter en oppgang på 5000 personer fra mai til juni. Sysselsettingen steg med 5 000 fra forrige tremånedersperiode. Disse tallene har svingt en del på månedsbasis, men nivået i juli er omtrent som gjennomsnittet det siste året.

Oppgangen i ledighetsraten i juli var overraskende stor. AKU-tallene (tallene fra arbeidskraftundersøkelsen) svinger en del fra måned til måned, så man skal ikke legge altfor mye i en enkeltobservasjon. Dagens tall underbygger imidlertid et syn om at arbeidsmarkedet fortsetter å svekke seg. Hvis man ser på utviklingen over noen flere måneder fortsetter AKU-tallene å male et svakere bilde av det norske arbeidsmarkedet enn de registrerte ledighetstallene fra NAV. Selv om dagens tall viser oppgang i sysselsettingen, er den svært svak hvis man ser den over noe lenger tid, med mer eller mindre stagnasjon siden slutten av 2014.

De registrerte ledighetstallene, Nav-ledigheten, har vist en nedgang de siste månedene. Ellers ser veksten i økonomien ut til å ta seg opp, inflasjonen har overrasket på oppsiden og boligprisveksten akselererer. De første er noen gode tegn, mens det siste, boligprisveksten, øker risikoen for at finansielle ubalanser bygger seg opp.


Share Share Share

Medlem

SkL ønsker flere med på laget!

Vervekampanje i perioden 1. september – 30. november.

 

 

YS på Arendalsuka: Politikerdebatt om funn i Arbeidslivsbarometeret

Hvordan utviklet arbeidslivet seg under koronapandemien? Og hva mener politikerne kunne vært gjort annerledes, hvis de kunne skru klokka tilbake?

INGEN STREIK I STATEN

Torsdag ettermiddag kom YS Stat til enighet med staten om en lønnsøkning på mellom 2,7 og 2,8 prosent. Dette ble klart etter en krevende mekling, mange timer på overtid. 

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as