×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Flere tariffavtaler i staten

Etter at YS Stat sammen med LO og Unio gikk til brudd i forhandlingene med arbeidsgiver mens Akademikerne kom til enighet, ser det nå ut som det kan bli minst to tariffavtaler i staten. Hvordan dette skal gjennomføres og hvilke konsekvenser det vil få, gjenstår å se.


- Vi har strukket oss langt for å finne en forhandlingsløsning, men våre krav har blitt kontant avvist av staten. Dermed hadde vi ikke noe annet valg enn å gå til brudd. Selv om den økonomiske rammen vi er blitt enige om er i tråd med frontfaget, er statens forslag til fordeling mellom sentrale og lokale lønnstillegg uakseptabelt for oss, sier sier Pål N. Arnesen.

Blir det streik?
- For SkL er det viktig at alle får et større generelt tillegg enn det arbeidsgiver og Akademikerne ble enige om. Det er også viktig for oss at vi får streikerett vedrørende endringene i pensjonssystemet, sier Per Magnar Stavland, leder av SkL.

- Det som blir viktigst nå er å komme gjennom meklingen med et godt resultat slik at vi ikke behøver å gå i streik. Før en eventuell streik iverksettes, må det også vurderes om vi tror vi kan få til en bedre løsning gjennom å streike. Dersom vi mener de prinsipielle spørsmålene er så grunnleggende for våre medlemmer, vil det uansett ikke være aktuelt å godta resultatet av meklingen, sier han.

Flere tariffavtaler i staten
I tillegg til YS Stat har også Unio og LO brutt forhandlingene, mens Akademikerne kom til enighet med staten. Dette gjør at staten nå kan få minst to tariffavtaler.

- At vi nå kan få minst to tariffavtaler i Staten gir mange utfordringer og spørsmål. Selv om de innholdsmessig skulle bli like, vil det kunne få en del konsekvenser. YS Stat har foreløpig vurdert det slik at vi ikke kan sitte rundt samme forhandlingsbord som de som ikke har samme tariffavtale som oss. Det vil bli jobbet videre med alle disse spørsmålene og de vil bli avklart sammen med Statens personalsjef og KMD. Vi går uansett mot et spennende tariffår, sier Per Magnar Stavland.


Share Share Share

Medlem

Vinnere av ipad og høyttaler

SkL har i høst hatt vervekampanje. Nå kan vi endelig avsløre heldige vinnere av ipad og høyttaler.

SkL blir en del av Delta

Etter et vellykket prøveår har et enstemmig landsstyre i SkL besluttet å bli en selvstendig organisasjon i Delta.

Hans-Erik Skjæggerud ny YS-leder

YS-kongressen valgte i dag Hans-Erik Skjæggerud til ny leder.
Lizzie Ruud Thorkildsen er valgt som ny nestleder.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Lakkegata 23
0187 Oslo
Kart

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as