×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS støtter forslaget om å heve aldersgrensen til 72 år

- Å legge vekt på alder fremfor kvalifikasjoner er diskriminerende, sier YS-leder Jorunn Berland.


Illustrasjon: YS.

YS støtter forslaget fra arbeids- og sosialminister Robert Eriksson om å gi flere mulighet til å stå lenger i jobb.

YS foreslo i sin høringsuttalelse å heve aldersgrensen i arbeidsmiljøloven til 75 år. Eriksson har nå varslet at han vil drøfte en videre utvikling i aldersgrensen utover 72 år med partene i arbeidslivet. YS støtter denne fremgangsmåten.

YS-leder Jorunn Berland peker på at det er viktig at pensjonsalderen på 67 år blir stående.

- Få ønsker å arbeide utover denne grensen, men det er viktig at de som vil arbeide lenger ikke blir tvangspensjonert, sier Berland.

Alt for mange faller ut av arbeidslivet før de når ordinær pensjonsalder.

- YS har varslet at vi vil gå mot Regjeringens forslag om endringer i arbeidsmiljøloven som kan føre til tøffere og lengre arbeidshverdager. Det er ingen motsetning mellom å få flere 62-67 åringer til å stå lenger i jobb og å åpne opp for å heve aldersgrensen, påpeker Berland.


Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as