×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS Stats konferanse: - Pensjon blir tema i oppgjøret

- Jeg håper og tror at vi finner en løsning gjennom forhandlingsveien under vårens hovedoppgjør, men en av utfordringene kommer til å bli pensjon.


Pensjon, medbestemmelse og vold mot offentlige ansatte var tema i åpningstalen til Pål Arnesen, leder i YS Stat, på YS Stat-konferansen. Foto: Steinar Myhre Knutsen

Tekst: Liv Hilde Hansen

- Den offentlige tjenestepensjonen bygger ikke opp under arbeidslinja. Og unge har en lite forutsigbar pensjon å se frem til, sa Pål N. Arnesen da han åpnet YS Stats konferanse i dag.

- Kan staten som arbeidsgiver ha slike uforutsigbare nivåer på tjenestepensjonsordningene særlig lenger? Neppe! Kan vi som representerer de ansatte forsvare en lønns- og vilkårspakke på dagens nivå særlig lenger? Neppe! Vi kan ikke vente på den store pensjonsevalueringen i 2017, argumentere YS Stats leder i sin åpningstale.

- YS Stat er klare for en gjennomgang av tjenestepensjonsordningen. Dette må gjøres av partene sammen, understreket Arnesen:

- Vi kan ikke konkludere før den jobben er gjort, poengterte Arnesen.

YS Stat setter medbestemmelse på dagsorden
- Dere har hørt det før og kommer til å høre det fremover: Medbestemmelse blir viktig fremover. Regjeringen har vært tydelige på at de vil støtte opp om trepartssamarbeidet. Her er medbestemmelse en av grunnpilarene, sa Arnesen.

YS Stat mener at medbestemmelsen og intensjonene i Hovedavtalens er satt under press i mange virksomheter. Derfor inviterer YS Stat til medbestemmelseskonferanse 6. mars, med plass til både tillitsvalgte og lederne i deres bedrifter.

I følge YS Stat blir det satt stadig sterkere krav til mål- og resultatstyring i mange etater. Da er det viktig at medbestemmelsen ikke setter begrensninger, men er et virkemiddel for å nå målene.

Vil forhindre vold og trusler mot offentlig ansatte
Vold og trusler mot offentlig ansatte er et annet tema YS Stat ønsker å løfte frem.

- Vold og trusler mot ansatte i for eksempel NAV, skatteetaten, fengselsvesenet, tolletaten og UDI er et stort problem. Dette skjer både i direkte kontakt med brukerne, eller på sosiale medier, sa Arnesen.

- Vold og trusler mot offentlig ansatte er en stor sak, og som vi må se nærmere på. Arbeidslivets parter bør samarbeide om å følge opp dette, mente lederen for YS Stat.


Share Share Share

Medlem

Avregning fleksitid for 2020

SkL, SJ og SF står sammen og sender felles brev til FIN.

Ny medlemsfordel – YS Pensjon. Gjelder kun privat sektor.

I samarbeid med Nordea Liv gir vi deg lave kostnader og et godt forvaltningstilbud på din egen pensjonskonto. Dette kan sikre deg som medlem flere tusen kroner ekstra som pensjonist.

Interessert? Sjekk ut www.yspensjon.no

Nytt år - nye muligheter til å spare penger

Vurderer du å bytte bank? Gjennom ditt medlemskap er du sikret en av landets beste bankavtaler hos Nordea Direct. Her kan det være mange tusen kroner å spare hvert eneste år.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as