×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS Stats konferanse: - Pensjon blir tema i oppgjøret

- Jeg håper og tror at vi finner en løsning gjennom forhandlingsveien under vårens hovedoppgjør, men en av utfordringene kommer til å bli pensjon.


Pensjon, medbestemmelse og vold mot offentlige ansatte var tema i åpningstalen til Pål Arnesen, leder i YS Stat, på YS Stat-konferansen. Foto: Steinar Myhre Knutsen

Tekst: Liv Hilde Hansen

- Den offentlige tjenestepensjonen bygger ikke opp under arbeidslinja. Og unge har en lite forutsigbar pensjon å se frem til, sa Pål N. Arnesen da han åpnet YS Stats konferanse i dag.

- Kan staten som arbeidsgiver ha slike uforutsigbare nivåer på tjenestepensjonsordningene særlig lenger? Neppe! Kan vi som representerer de ansatte forsvare en lønns- og vilkårspakke på dagens nivå særlig lenger? Neppe! Vi kan ikke vente på den store pensjonsevalueringen i 2017, argumentere YS Stats leder i sin åpningstale.

- YS Stat er klare for en gjennomgang av tjenestepensjonsordningen. Dette må gjøres av partene sammen, understreket Arnesen:

- Vi kan ikke konkludere før den jobben er gjort, poengterte Arnesen.

YS Stat setter medbestemmelse på dagsorden
- Dere har hørt det før og kommer til å høre det fremover: Medbestemmelse blir viktig fremover. Regjeringen har vært tydelige på at de vil støtte opp om trepartssamarbeidet. Her er medbestemmelse en av grunnpilarene, sa Arnesen.

YS Stat mener at medbestemmelsen og intensjonene i Hovedavtalens er satt under press i mange virksomheter. Derfor inviterer YS Stat til medbestemmelseskonferanse 6. mars, med plass til både tillitsvalgte og lederne i deres bedrifter.

I følge YS Stat blir det satt stadig sterkere krav til mål- og resultatstyring i mange etater. Da er det viktig at medbestemmelsen ikke setter begrensninger, men er et virkemiddel for å nå målene.

Vil forhindre vold og trusler mot offentlig ansatte
Vold og trusler mot offentlig ansatte er et annet tema YS Stat ønsker å løfte frem.

- Vold og trusler mot ansatte i for eksempel NAV, skatteetaten, fengselsvesenet, tolletaten og UDI er et stort problem. Dette skjer både i direkte kontakt med brukerne, eller på sosiale medier, sa Arnesen.

- Vold og trusler mot offentlig ansatte er en stor sak, og som vi må se nærmere på. Arbeidslivets parter bør samarbeide om å følge opp dette, mente lederen for YS Stat.


Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as