×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS Stat: Ser frem til pensjonsforhandlinger

– YS er positive til at statsråden nå tar et initiativ for å samle partene og diskutere fremtidens offentlige tjenestepensjonsordning.


Pål N. Arnesen, leder i YS Stat.

Dagens pensjonsordning er ikke levedyktig over tid mener Pål N. Arnesen, leder i YS Stat. Foto: YS

YS Kommune og YS Stat har i lang tid ønsket å få satt pensjonsordningen på dagsorden og er forberedt på de kommende samtalene. Dette sier leder i YS Stat, Pål N. Arnesen.

Uttalelsen kommer etter at arbeidsminister Robert Eriksson uttalte at han ønsker å samle partene over nyttår for å starte samtalene om ny, offentlig tjenestepensjon.

- Dagens ordning er ikke levedyktig over tid, da levealdersprinsippet dramatisk reduserer nivået på fremtidig pensjon med dagens ordning og ny folketrygd. At samordningsreglene fra og med 54-årgangen ikke er på plass skaper også stor usikkerhet blant de som nærmer seg muligheten til å ta ut tidligpensjon.

- Spesielt de yngre medlemmene våre ser at det fremtidige pensjonsnivået ikke sikrer dem 66 %. Dårligere muligheter til å kombinere lønn og pensjon enn i privat sektor, ingen muligheter til å kunne opptjene tjenestepensjon utover dagens 30-års regel og utsiktene til å få minimalt igjen av det de innbetaler til tjenestepensjonsordningen er momenter som medlemmene er misfornøyd med. Det er sterkt begrensede muligheter i dagens ordning for den enkelte til å kompensere for den innførte levealdersjustering – og det er uheldig, sier YS Stat-lederen.


Share Share Share

Medlem

Vinnere av ipad og høyttaler

SkL har i høst hatt vervekampanje. Nå kan vi endelig avsløre heldige vinnere av ipad og høyttaler.

SkL blir en del av Delta

Etter et vellykket prøveår har et enstemmig landsstyre i SkL besluttet å bli en selvstendig organisasjon i Delta.

Hans-Erik Skjæggerud ny YS-leder

YS-kongressen valgte i dag Hans-Erik Skjæggerud til ny leder.
Lizzie Ruud Thorkildsen er valgt som ny nestleder.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Lakkegata 23
0187 Oslo
Kart

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as