×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS Stat: Ser frem til pensjonsforhandlinger

– YS er positive til at statsråden nå tar et initiativ for å samle partene og diskutere fremtidens offentlige tjenestepensjonsordning.


Pål N. Arnesen, leder i YS Stat.

Dagens pensjonsordning er ikke levedyktig over tid mener Pål N. Arnesen, leder i YS Stat. Foto: YS

YS Kommune og YS Stat har i lang tid ønsket å få satt pensjonsordningen på dagsorden og er forberedt på de kommende samtalene. Dette sier leder i YS Stat, Pål N. Arnesen.

Uttalelsen kommer etter at arbeidsminister Robert Eriksson uttalte at han ønsker å samle partene over nyttår for å starte samtalene om ny, offentlig tjenestepensjon.

- Dagens ordning er ikke levedyktig over tid, da levealdersprinsippet dramatisk reduserer nivået på fremtidig pensjon med dagens ordning og ny folketrygd. At samordningsreglene fra og med 54-årgangen ikke er på plass skaper også stor usikkerhet blant de som nærmer seg muligheten til å ta ut tidligpensjon.

- Spesielt de yngre medlemmene våre ser at det fremtidige pensjonsnivået ikke sikrer dem 66 %. Dårligere muligheter til å kombinere lønn og pensjon enn i privat sektor, ingen muligheter til å kunne opptjene tjenestepensjon utover dagens 30-års regel og utsiktene til å få minimalt igjen av det de innbetaler til tjenestepensjonsordningen er momenter som medlemmene er misfornøyd med. Det er sterkt begrensede muligheter i dagens ordning for den enkelte til å kompensere for den innførte levealdersjustering – og det er uheldig, sier YS Stat-lederen.


Share Share Share

Medlem

INGEN STREIK I STATEN

Torsdag ettermiddag kom YS Stat til enighet med staten om en lønnsøkning på mellom 2,7 og 2,8 prosent. Dette ble klart etter en krevende mekling, mange timer på overtid. 

Fare for streik – departementene kan bli rammet

Rundt 170 YS-medlemmer i departementene tas ut i streik hvis meklingen i lønns-oppgjøret i staten ikke fører frem. SkL tar ikke ut medlemmer i første fase av en streik.

Statsoppgjøret: 2000 YS-medlemmer kan bli tatt ut i streik

YS Stat tar ut rundt 2000 medlemmer i streik hvis meklingen senere denne måneden ikke fører fram.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as