×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS-standen på plass i politisk gate i Arendal

Trass i kraftige regn-, torden- og haglebyger kom YS-standen opp som den skulle i morgentimene i dag. YS-leder Jorunn Berland ser frem til et fullspekket program: - Det er stor aktivitet i regi av YS-familien, i tillegg til mange andre spennende temaer, sier hun.


Ansatte fra YS rigge stand i politisk gate i Arendal sentrum.

I syvtiden tirsdag morgen var ansatte fra YS og Delta i full gang med å rigge sine stands i politisk gate i Arendal sentrum. Til tross for heftig nedbør var det bare smil å se inne i oljehyret.

Tekst og foto: Liv Hilde Hansen

Dette er tredje gang Arendalsuka arrangeres. Og andre året YS og YS-forbundene deltar. YS-forbundet Delta har i år som i fjor egen stand vegg i vegg med resten av YS-familien.

- Det er bra deltakelse fra YS-forbundene. Vi gjorde positive erfaringer da vi var med for første gang i fjor. Det glade budskapet har spredd seg, mener Berland.

I politisk gate kan publikum møte tillitsvalgte fra til sammen tretten YS-forbund. I tillegg inviterer YS og YS-forbundene til ulike arrangementer på ettermiddags- og kveldstid gjennom hele Arendalsuka.

- Vi kommer til å sette flere spennende temaer på agendaen, lover YS-leder Jorunn Berland.

- Vi kommer til å være godt synlig i Arendal disse dagene, både i politisk gate og gjennom aktivitetene våre. I tillegg til våre egne arrangementer skjer det mye annet interessant under Arendalsuka. Utfordringen blir å få tid til å delta på alt man har lyst til. Her må det prioriteres hardt, sier Berland med et smil.

Reiser debatt om sosial dumping
YS-forbundet YTF (Yrkestrafikkforbundet) deltar for første gang, men markerte seg sterkt allerede før Arendalsuka hadde kommet skikkelig i gang. På NRK Dagsrevyen mandag kveld slo de anslaget for kveldens store debatt: Skal norsk transportnæring dumpes til døde?
Debattantene i kveld blir stortingsrepresentantene Eirin Sund (A), Kjell Ingolf Ropstad (Krf), administrerende direktør i Norges Lastebileierforbund, Geir Mo og advokat Ken Roger Bratteng fra Yrkestrafikkforbundet. YS-leder Jorunn Berland innleder.

- Forventningene til Arendalsuka er høye, sier YTFs advokat, Ken Roger Bratteng.

- Vil snakke med publikum om Nav
- Jeg håper å få snakket med publikum om deres erfaringer med Nav, sier leder i YS-forbundet AVYO Anne, S. Henriksen.

AVYO organiserer ansatte i Nav, Helfo samt tolker for døve og døvblinde.
Det er andre året AVYO deltar på Arendalsuka. Sammen med YTF er AVYO først ute blant YS-forbundene i politisk gate.

- Vi ønsker å vite hva publikum synes om Nav. Slik kan vi bidra til best mulig tjenester, mener Henriksen.

- Tre av fire sier de er fornøyd med de tjenestene Nav og Helfo yter. Det gir oss litt å gå på, tilføyer Øyvind Hov Randmæl, 1. nestleder i AVYO.

- På standen kommer vi også til å informere publikum og politikere om hva AVYO kan bidra med, opplyser Henriksen.

- Og så gleder vi oss til å delta på debattene under Arendalsuka. Og å møte kollegaer fra YS og YS-forbudene, sier Randmæl.


Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as