×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS-standen på plass i politisk gate i Arendal

Trass i kraftige regn-, torden- og haglebyger kom YS-standen opp som den skulle i morgentimene i dag. YS-leder Jorunn Berland ser frem til et fullspekket program: - Det er stor aktivitet i regi av YS-familien, i tillegg til mange andre spennende temaer, sier hun.


Ansatte fra YS rigge stand i politisk gate i Arendal sentrum.

I syvtiden tirsdag morgen var ansatte fra YS og Delta i full gang med å rigge sine stands i politisk gate i Arendal sentrum. Til tross for heftig nedbør var det bare smil å se inne i oljehyret.

Tekst og foto: Liv Hilde Hansen

Dette er tredje gang Arendalsuka arrangeres. Og andre året YS og YS-forbundene deltar. YS-forbundet Delta har i år som i fjor egen stand vegg i vegg med resten av YS-familien.

- Det er bra deltakelse fra YS-forbundene. Vi gjorde positive erfaringer da vi var med for første gang i fjor. Det glade budskapet har spredd seg, mener Berland.

I politisk gate kan publikum møte tillitsvalgte fra til sammen tretten YS-forbund. I tillegg inviterer YS og YS-forbundene til ulike arrangementer på ettermiddags- og kveldstid gjennom hele Arendalsuka.

- Vi kommer til å sette flere spennende temaer på agendaen, lover YS-leder Jorunn Berland.

- Vi kommer til å være godt synlig i Arendal disse dagene, både i politisk gate og gjennom aktivitetene våre. I tillegg til våre egne arrangementer skjer det mye annet interessant under Arendalsuka. Utfordringen blir å få tid til å delta på alt man har lyst til. Her må det prioriteres hardt, sier Berland med et smil.

Reiser debatt om sosial dumping
YS-forbundet YTF (Yrkestrafikkforbundet) deltar for første gang, men markerte seg sterkt allerede før Arendalsuka hadde kommet skikkelig i gang. På NRK Dagsrevyen mandag kveld slo de anslaget for kveldens store debatt: Skal norsk transportnæring dumpes til døde?
Debattantene i kveld blir stortingsrepresentantene Eirin Sund (A), Kjell Ingolf Ropstad (Krf), administrerende direktør i Norges Lastebileierforbund, Geir Mo og advokat Ken Roger Bratteng fra Yrkestrafikkforbundet. YS-leder Jorunn Berland innleder.

- Forventningene til Arendalsuka er høye, sier YTFs advokat, Ken Roger Bratteng.

- Vil snakke med publikum om Nav
- Jeg håper å få snakket med publikum om deres erfaringer med Nav, sier leder i YS-forbundet AVYO Anne, S. Henriksen.

AVYO organiserer ansatte i Nav, Helfo samt tolker for døve og døvblinde.
Det er andre året AVYO deltar på Arendalsuka. Sammen med YTF er AVYO først ute blant YS-forbundene i politisk gate.

- Vi ønsker å vite hva publikum synes om Nav. Slik kan vi bidra til best mulig tjenester, mener Henriksen.

- Tre av fire sier de er fornøyd med de tjenestene Nav og Helfo yter. Det gir oss litt å gå på, tilføyer Øyvind Hov Randmæl, 1. nestleder i AVYO.

- På standen kommer vi også til å informere publikum og politikere om hva AVYO kan bidra med, opplyser Henriksen.

- Og så gleder vi oss til å delta på debattene under Arendalsuka. Og å møte kollegaer fra YS og YS-forbudene, sier Randmæl.


Share Share Share

Medlem

Dette er YS fire krav til ny regjering om rettferdig omstilling

- Vi må sikre at omstillingen vi nå gjør av arbeidslivet blir rettferdig, og at den skjer på arbeidstakernes premisser. Derfor stiller YS helt konkrete krav til den regjeringen som skal styre landet de fire neste årene, sier YS-leder Erik Kollerud.

SkL ønsker flere med på laget!

Vervekampanje i perioden 1. september – 30. november.

 

 

YS på Arendalsuka: Politikerdebatt om funn i Arbeidslivsbarometeret

Hvordan utviklet arbeidslivet seg under koronapandemien? Og hva mener politikerne kunne vært gjort annerledes, hvis de kunne skru klokka tilbake?

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as