×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS: Nei til utvidet bruk av midlertidig ansettelse

- YS er sterkt imot midlertidig ansettelse i stillinger der arbeidsbehovet er permanent. Vi kan på ingen måte støtte forslaget til lovendring som Robert Erikson har lagt frem, sier YS-leder Jorunn Berland. I dag går høringsfristen på midlertidig ansettelse ut.


Jorunn Berland, leder av YS.

Vi frykter at hovedregelen blir midlertidig ansettelse istedenfor fast ansettelse, sier Jorunn Berland. Foto: Erik Norrud

- I norsk arbeidsliv har vi i lang tid hatt et prinsipp som tilsier at midlertidig ansettelse kun er lovlig når det er midlertidig arbeidskraftbehov. Dette har fungert godt, det har ivaretatt arbeidsgivernes behov for arbeidskraft og det har hindret misbruk av midlertidig ansettelser. Dette prinsippet foreslår regjeringen nå å endre. YS er sterkt imot denne endringen. Vi frykter at hovedregelen blir midlertidig ansettelse istedenfor fast ansettelse og ser ingen gode begrunnelser for å innføre endringen, sier Berland.

YS ser for seg at reglene for å hindre at flere midlertidige ansettelsesforhold følger etter hverandre vil være vanskelige å kontrollere. Vår erfaring er at arbeidstilsynet ikke har tilstrekkelige ressurser til å følge opp slike saker. Å gå til domstolene er heller ikke noe godt alternativ. Køene er lange og det tar alt for lang tid å få løst tvister. Kontrollinstansene må tilføres ressurser slik at de kan følge opp bedre.

Les hele høringsuttalelsen til YS.


Share Share Share

Medlem

Avregning fleksitid for 2020

SkL, SJ og SF står sammen og sender felles brev til FIN.

Ny medlemsfordel – YS Pensjon. Gjelder kun privat sektor.

I samarbeid med Nordea Liv gir vi deg lave kostnader og et godt forvaltningstilbud på din egen pensjonskonto. Dette kan sikre deg som medlem flere tusen kroner ekstra som pensjonist.

Interessert? Sjekk ut www.yspensjon.no

Nytt år - nye muligheter til å spare penger

Vurderer du å bytte bank? Gjennom ditt medlemskap er du sikret en av landets beste bankavtaler hos Nordea Direct. Her kan det være mange tusen kroner å spare hvert eneste år.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as