×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS: Nei til utvidet bruk av midlertidig ansettelse

- YS er sterkt imot midlertidig ansettelse i stillinger der arbeidsbehovet er permanent. Vi kan på ingen måte støtte forslaget til lovendring som Robert Erikson har lagt frem, sier YS-leder Jorunn Berland. I dag går høringsfristen på midlertidig ansettelse ut.


Jorunn Berland, leder av YS.

Vi frykter at hovedregelen blir midlertidig ansettelse istedenfor fast ansettelse, sier Jorunn Berland. Foto: Erik Norrud

- I norsk arbeidsliv har vi i lang tid hatt et prinsipp som tilsier at midlertidig ansettelse kun er lovlig når det er midlertidig arbeidskraftbehov. Dette har fungert godt, det har ivaretatt arbeidsgivernes behov for arbeidskraft og det har hindret misbruk av midlertidig ansettelser. Dette prinsippet foreslår regjeringen nå å endre. YS er sterkt imot denne endringen. Vi frykter at hovedregelen blir midlertidig ansettelse istedenfor fast ansettelse og ser ingen gode begrunnelser for å innføre endringen, sier Berland.

YS ser for seg at reglene for å hindre at flere midlertidige ansettelsesforhold følger etter hverandre vil være vanskelige å kontrollere. Vår erfaring er at arbeidstilsynet ikke har tilstrekkelige ressurser til å følge opp slike saker. Å gå til domstolene er heller ikke noe godt alternativ. Køene er lange og det tar alt for lang tid å få løst tvister. Kontrollinstansene må tilføres ressurser slik at de kan følge opp bedre.

Les hele høringsuttalelsen til YS.


Share Share Share

Medlem

INGEN STREIK I STATEN

Torsdag ettermiddag kom YS Stat til enighet med staten om en lønnsøkning på mellom 2,7 og 2,8 prosent. Dette ble klart etter en krevende mekling, mange timer på overtid. 

Fare for streik – departementene kan bli rammet

Rundt 170 YS-medlemmer i departementene tas ut i streik hvis meklingen i lønns-oppgjøret i staten ikke fører frem. SkL tar ikke ut medlemmer i første fase av en streik.

Statsoppgjøret: 2000 YS-medlemmer kan bli tatt ut i streik

YS Stat tar ut rundt 2000 medlemmer i streik hvis meklingen senere denne måneden ikke fører fram.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as