×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS fornøyd med ny IA-avtale

- Jeg er svært glad for at arbeidslivets parter har kommet til enighet om en ny IA-avtale. Dette er en god avtale. Og den forplikter alle parter til å fortsette å jobbe for et mest mulig inkluderende arbeidsliv, sier YS-leder Jorunn Berland.


YS-leder Jorunn Berland signerer den nye IA-avtalen. Foto: Liv Hilde Hansen

Tirsdag ble den nye IA-avtalen signert. Den nye avtalen er blitt forenklet. Tillit og forebygging er nøkkelord. Nå starter det konkrete arbeidet.

- YS er klar til å gå løs på det som er vårt ansvar. Vi skal skolere våre tillitsvalgte og sentrale personer i forbundene. Det forebyggende arbeidet med helse, miljø og sikkerhet (HMS) skal være i fokus. Derfor er det svært viktig at rollen til de tillitsvalgte nå styrkes. Det er de som kan fange opp signaler på arbeidsplassen hvis det er forhold som ikke er som de skal være. Ansatte som er i ferd med å falle ut av arbeidslivet må fanges opp i tide, sier YS-lederen.

Den nye avtalen har økt fokus på inkludering av personer med nedsatt funksjonsevne. Særlig unge med nedsatt funksjonsevne prioriteres i den nye IA-avtalen.

- Dette er en utsatt gruppe og YS støtter fullt ut denne prioriteringen, sier Jorunn Berland.

Sykelønnsordningen er fredet i avtaleperioden ut 2018. - Dette er viktig for YS og våre forbund. YS vil nå jobbe aktivt for å støtte opp om alle de tre delmålene i avtalen, sier YS-lederen.

YS er skeptisk til normert sykemelding
- Det er ikke enkelt å tidfeste hvor lenge en enkelt arbeidstaker bør være sykemeldt. Her vil det være individuelle forskjeller. Dette spørsmålet må vi finne en god løsning på i det videre arbeidet, sier YS-leder Jorunn Berland.


Share Share Share

Medlem

Vinnere av ipad og høyttaler

SkL har i høst hatt vervekampanje. Nå kan vi endelig avsløre heldige vinnere av ipad og høyttaler.

SkL blir en del av Delta

Etter et vellykket prøveår har et enstemmig landsstyre i SkL besluttet å bli en selvstendig organisasjon i Delta.

Hans-Erik Skjæggerud ny YS-leder

YS-kongressen valgte i dag Hans-Erik Skjæggerud til ny leder.
Lizzie Ruud Thorkildsen er valgt som ny nestleder.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Lakkegata 23
0187 Oslo
Kart

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as