×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS Arbeidslivsbarometer for 2014: Intensiteten i arbeidslivet øker

Også i år viser YS Arbeidslivsbarometer at mange oppfatter arbeidslivet som godt, med høy mestring og trygghet. Samtidig opplever en del økt intensitet og tidspress på jobb.


YS Arbeidslivsbarometer 2014

Folk opplever at både tidspresset og stresset på jobb øker, og utviklingen har vært negativ siden 2009, da YS startet målingene av arbeidslivet gjennom arbeidslivsbarometeret. Hele 45 prosent mener stresset på jobb har økt noe eller mye de siste fem årene.

- Til tross for et generelt godt arbeidsliv viser YS Arbeidslivsbarometer at mange opplever at arbeidsdagen er preget av stress. Det er en trend vi dessverre har sett øker over tid, sier YS-leder Jorunn Berland.

Fagforeningenes legitimitet står fortsatt sterkt, men færre medlemmer enn før ønsker å være tillitsvalgt. Det er en tydelig trend også i Arbeidslivsbarometeret for 2014.
- Samtidig er stor aksept for fagforeningers rolle i lønnsdannelsen, både blant organiserte og uorganiserte, sier Jorunn Berland.

Ledelse, måling og kontroll er plukket ut som spesialtema i YS Arbeidslivsbarometer for 2014. Arbeidslivsbarometeret for 2014 viser at målstyring i mange tilfeller kan lede til lengre arbeidsdager, høyere arbeidskrav og skape ubalanse mellom arbeid og fritid.

- Samtidig kan måling være motiverende for mange. Da må målingen oppleves som rettferdig. Det må være god medvirkning og høy forståelse for målene som er satt, sier YS-lederen.

YS Arbeidslivsbarometer er den mest utførlige datainnsamlingen og analysen av tilstanden og utviklingen på sentrale områder i norsk arbeidsliv.
I år er 3000 arbeidstakere med. Barometeret er en uavhengig, forskningsbasert undersøkelse og analyse. Hensikten med barometeret er å måle trykket i norsk arbeidsliv. Barometeret gjennomføres årlig og for 6 gang i 2014. YS Arbeidslivsbarometer blir gjennomført av Afi (Arbeidsforskningsinstituttet) på oppdrag for Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS).

Les hele rapporten:

YS Arbeidslivsbarometer 2014


Share Share Share

Medlem

INGEN STREIK I STATEN

Torsdag ettermiddag kom YS Stat til enighet med staten om en lønnsøkning på mellom 2,7 og 2,8 prosent. Dette ble klart etter en krevende mekling, mange timer på overtid. 

Fare for streik – departementene kan bli rammet

Rundt 170 YS-medlemmer i departementene tas ut i streik hvis meklingen i lønns-oppgjøret i staten ikke fører frem. SkL tar ikke ut medlemmer i første fase av en streik.

Statsoppgjøret: 2000 YS-medlemmer kan bli tatt ut i streik

YS Stat tar ut rundt 2000 medlemmer i streik hvis meklingen senere denne måneden ikke fører fram.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as