×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS Arbeidslivsbarometer for 2014: Intensiteten i arbeidslivet øker

Også i år viser YS Arbeidslivsbarometer at mange oppfatter arbeidslivet som godt, med høy mestring og trygghet. Samtidig opplever en del økt intensitet og tidspress på jobb.


YS Arbeidslivsbarometer 2014

Folk opplever at både tidspresset og stresset på jobb øker, og utviklingen har vært negativ siden 2009, da YS startet målingene av arbeidslivet gjennom arbeidslivsbarometeret. Hele 45 prosent mener stresset på jobb har økt noe eller mye de siste fem årene.

- Til tross for et generelt godt arbeidsliv viser YS Arbeidslivsbarometer at mange opplever at arbeidsdagen er preget av stress. Det er en trend vi dessverre har sett øker over tid, sier YS-leder Jorunn Berland.

Fagforeningenes legitimitet står fortsatt sterkt, men færre medlemmer enn før ønsker å være tillitsvalgt. Det er en tydelig trend også i Arbeidslivsbarometeret for 2014.
- Samtidig er stor aksept for fagforeningers rolle i lønnsdannelsen, både blant organiserte og uorganiserte, sier Jorunn Berland.

Ledelse, måling og kontroll er plukket ut som spesialtema i YS Arbeidslivsbarometer for 2014. Arbeidslivsbarometeret for 2014 viser at målstyring i mange tilfeller kan lede til lengre arbeidsdager, høyere arbeidskrav og skape ubalanse mellom arbeid og fritid.

- Samtidig kan måling være motiverende for mange. Da må målingen oppleves som rettferdig. Det må være god medvirkning og høy forståelse for målene som er satt, sier YS-lederen.

YS Arbeidslivsbarometer er den mest utførlige datainnsamlingen og analysen av tilstanden og utviklingen på sentrale områder i norsk arbeidsliv.
I år er 3000 arbeidstakere med. Barometeret er en uavhengig, forskningsbasert undersøkelse og analyse. Hensikten med barometeret er å måle trykket i norsk arbeidsliv. Barometeret gjennomføres årlig og for 6 gang i 2014. YS Arbeidslivsbarometer blir gjennomført av Afi (Arbeidsforskningsinstituttet) på oppdrag for Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS).

Les hele rapporten:

YS Arbeidslivsbarometer 2014


Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as