×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS Arbeidslivsbarometer for 2014: Intensiteten i arbeidslivet øker

Også i år viser YS Arbeidslivsbarometer at mange oppfatter arbeidslivet som godt, med høy mestring og trygghet. Samtidig opplever en del økt intensitet og tidspress på jobb.


YS Arbeidslivsbarometer 2014

Folk opplever at både tidspresset og stresset på jobb øker, og utviklingen har vært negativ siden 2009, da YS startet målingene av arbeidslivet gjennom arbeidslivsbarometeret. Hele 45 prosent mener stresset på jobb har økt noe eller mye de siste fem årene.

- Til tross for et generelt godt arbeidsliv viser YS Arbeidslivsbarometer at mange opplever at arbeidsdagen er preget av stress. Det er en trend vi dessverre har sett øker over tid, sier YS-leder Jorunn Berland.

Fagforeningenes legitimitet står fortsatt sterkt, men færre medlemmer enn før ønsker å være tillitsvalgt. Det er en tydelig trend også i Arbeidslivsbarometeret for 2014.
- Samtidig er stor aksept for fagforeningers rolle i lønnsdannelsen, både blant organiserte og uorganiserte, sier Jorunn Berland.

Ledelse, måling og kontroll er plukket ut som spesialtema i YS Arbeidslivsbarometer for 2014. Arbeidslivsbarometeret for 2014 viser at målstyring i mange tilfeller kan lede til lengre arbeidsdager, høyere arbeidskrav og skape ubalanse mellom arbeid og fritid.

- Samtidig kan måling være motiverende for mange. Da må målingen oppleves som rettferdig. Det må være god medvirkning og høy forståelse for målene som er satt, sier YS-lederen.

YS Arbeidslivsbarometer er den mest utførlige datainnsamlingen og analysen av tilstanden og utviklingen på sentrale områder i norsk arbeidsliv.
I år er 3000 arbeidstakere med. Barometeret er en uavhengig, forskningsbasert undersøkelse og analyse. Hensikten med barometeret er å måle trykket i norsk arbeidsliv. Barometeret gjennomføres årlig og for 6 gang i 2014. YS Arbeidslivsbarometer blir gjennomført av Afi (Arbeidsforskningsinstituttet) på oppdrag for Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS).

Les hele rapporten:

YS Arbeidslivsbarometer 2014


Share Share Share

Medlem

Vinnere av ipad og høyttaler

SkL har i høst hatt vervekampanje. Nå kan vi endelig avsløre heldige vinnere av ipad og høyttaler.

SkL blir en del av Delta

Etter et vellykket prøveår har et enstemmig landsstyre i SkL besluttet å bli en selvstendig organisasjon i Delta.

Hans-Erik Skjæggerud ny YS-leder

YS-kongressen valgte i dag Hans-Erik Skjæggerud til ny leder.
Lizzie Ruud Thorkildsen er valgt som ny nestleder.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Lakkegata 23
0187 Oslo
Kart

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as