×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Voksende misnøye med regjeringens arbeidslivspolitikk

Befolkningen er mindre fornøyd med den sittende regjeringens arbeidslivspolitikk, sammenlignet med forrige regjering. Det viser YS Arbeidslivsbarometer. - Tallene hadde vært enda lavere hadde vi spurt nå, mener YS-leder Jorunn Berland.


Jorunn Berland i debattmøte i regi av YS-forbundet YTF om allmenngjørig i transportbransjen på Arendalsuka.

- Ansatte i både privat og offentlig sektor vil ha trygge og forutsigbare arbeidsforhold, sier YS-leder Jorunn Berland. Her innleder hun til et debattmøte på Arendalsuka om allmenngjøring i transportbransjen, i regi av YS-forbundet YTF.

Tekst og foto: Liv Hilde Hansen

Torsdag kveld kjørte NRK direktesendt TV-debatt fra Arendalsuka: Ti måneder med ny regjering. – Har de levert?

Bare én av ti arbeidstakere mener at regjeringen har en god arbeidslivspolitikk. Mer enn hver andre ansatt i offentlig sektor mener den er direkte dårlig. Det viser ferske tall fra Arbeidslivsbarometer, skriver NRK.

Et markant flertall svarer "vet ikke" på spørsmålet om hvor fornøyd de er med den sittende regjeringens arbeidslivspolitikk.

- Jeg er helt sikker på at enda flere arbeidstakere hadde svart at de er misfornøyd med regjeringens arbeidslivspolitikk hvis vi hadde spurt dem nå, sier YS-leder Jorunn Berland.

Tallene fra YS Arbeidslivsbarometer ble hentet ut før sommeren.

- I løpet av sommeren har det blitt tydelig hvilke endringer regjeringen ønsker å gjøre i arbeidsmiljøloven. Ansatte i både privat og offentlig sektor vil ha trygge og forutsigbare arbeidsforhold, sier Berland.

- Oppsiktsvekkende, sier YS-lederen
YS-leder Jorunn Berland mener det er oppsiktsvekkende at så mange ikke har en mening om regjeringens arbeidslivspolitikk.

Ved tidligere undersøkelser har rundt en av fire landet på «vet ikke», i fjor var andelen 23 prosent av de spurte, skriver Aftenposten.

- Det kan ikke bety noe annet enn at regjeringen har vært lite synlig på dette feltet, sier YS-leder Berland.

Undersøkelsen ble gjennomført før arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) presenterte forslagene til ny arbeidsmiljølov 11. juni.

Berland peker på at mange har reagert negativt på flere av Erikssons forslag. En rekke fagforeningsledere har blant annet reagert på forslaget om økt adgang til midlertidige ansettelser og mer fleksible arbeidstidsordninger.

Misnøyen med regjeringen stiger
Av de som har gjort seg opp en mening, sier én av ti at regjeringen gjør en god innsats for et godt arbeidsmiljø. I tillegg sier 25,7 prosent at regjeringen «har gjort det som er mulig».

- Legger vi sammen disse to tallene, ser vi at 36 prosent er sånn noenlunde fornøyd med regjeringens innsats. Det er betydelig en tilbakegang fra 45 prosent for et år siden, og et klart signal om økende misnøye, sier Berland i et intervju med NTB.

Størst er misnøyen i offentlig sektor. Her er 52 prosent misfornøyd, mot 36 prosent i privat sektor.


Share Share Share

Medlem

Dette er YS fire krav til ny regjering om rettferdig omstilling

- Vi må sikre at omstillingen vi nå gjør av arbeidslivet blir rettferdig, og at den skjer på arbeidstakernes premisser. Derfor stiller YS helt konkrete krav til den regjeringen som skal styre landet de fire neste årene, sier YS-leder Erik Kollerud.

SkL ønsker flere med på laget!

Vervekampanje i perioden 1. september – 30. november.

 

 

YS på Arendalsuka: Politikerdebatt om funn i Arbeidslivsbarometeret

Hvordan utviklet arbeidslivet seg under koronapandemien? Og hva mener politikerne kunne vært gjort annerledes, hvis de kunne skru klokka tilbake?

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as