×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Uklar tale om påtale

Pressemelding fra Skatteetatens Landsforbund og Norsk Tollerforbund om økt påtalemyndighet i økonomiske straffesaker. SkL mener at det helt klart er behov for endringer som kan bedre situasjonen, og seriøse forslag bør utredes nærmere.


Skal Skatteetaten, Tollvesenet og NAV gis påtalemyndighet i økonomiske straffesaker?

En arbeidsgruppe fra juristforbundet anbefaler at Tollvesenet, NAV og Skatteetaten gis påtalemyndighet i økonomiske straffesaker. Bakgrunn for dette er at antallet saker som avdekkes overstiger politiets kapasitet for etterforskning, noe som fører til at altfor få saker ender opp med påtale og dom. Statssekretær Hans Røsjordet (FrP) avviser blankt at dette er aktuelt (oppslag i Aftenposten 13.01-2014).

– Det er skuffende og overraskende at en representant for regjeringspartiet ikke forholder seg til sitt eget partis regjeringsplattform. Gode forslag som kan gi bedre kriminalitetsbekjempelse bør alltid tas seriøst og utredes, mener fagforeningslederne i YS-STAT sine forbund i Skatteetaten og Tollvesenet.

Les hele pressemeldingen her:

Uklar tale om påtale


Share Share Share

Medlem

INGEN STREIK I STATEN

Torsdag ettermiddag kom YS Stat til enighet med staten om en lønnsøkning på mellom 2,7 og 2,8 prosent. Dette ble klart etter en krevende mekling, mange timer på overtid. 

Fare for streik – departementene kan bli rammet

Rundt 170 YS-medlemmer i departementene tas ut i streik hvis meklingen i lønns-oppgjøret i staten ikke fører frem. SkL tar ikke ut medlemmer i første fase av en streik.

Statsoppgjøret: 2000 YS-medlemmer kan bli tatt ut i streik

YS Stat tar ut rundt 2000 medlemmer i streik hvis meklingen senere denne måneden ikke fører fram.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as