×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Uklar tale om påtale

Pressemelding fra Skatteetatens Landsforbund og Norsk Tollerforbund om økt påtalemyndighet i økonomiske straffesaker. SkL mener at det helt klart er behov for endringer som kan bedre situasjonen, og seriøse forslag bør utredes nærmere.


Skal Skatteetaten, Tollvesenet og NAV gis påtalemyndighet i økonomiske straffesaker?

En arbeidsgruppe fra juristforbundet anbefaler at Tollvesenet, NAV og Skatteetaten gis påtalemyndighet i økonomiske straffesaker. Bakgrunn for dette er at antallet saker som avdekkes overstiger politiets kapasitet for etterforskning, noe som fører til at altfor få saker ender opp med påtale og dom. Statssekretær Hans Røsjordet (FrP) avviser blankt at dette er aktuelt (oppslag i Aftenposten 13.01-2014).

– Det er skuffende og overraskende at en representant for regjeringspartiet ikke forholder seg til sitt eget partis regjeringsplattform. Gode forslag som kan gi bedre kriminalitetsbekjempelse bør alltid tas seriøst og utredes, mener fagforeningslederne i YS-STAT sine forbund i Skatteetaten og Tollvesenet.

Les hele pressemeldingen her:

Uklar tale om påtale


Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as