×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Skatt i endring

Årets SkL-konferanse er godt i gang, og fremtidsbildet 2025 og overføring av arbeidsoppgaver fra toll til skatt satte dagsorden på konferansens første dag.


Per Magnar Stavland ønsket SkLs tillitsvalgte og representanter fra vernetjenesten velkommen til SkL-konferansen 2014. Foto: Astrid Hellwig

Øivind Strømme, direktør for regionavdelingen i Skatteetaten, innledet konferansen med å presentere strategiarbeidet og fremtidsbildet 2025. Arbeidet skal gjøre etaten forberedt til å møte utviklingen i årene som kommer. Strømme kunne også fortelle litt mer om den store nyheten fra 4. mars om at Skatteetaten skal overta arbeidsoppgaver og ansatte som jobber med moms og særavgifter fra Toll- og avgiftsetaten.

Per Magnar Stavland, leder i SkL, overtok stafettpinnen på å informere om både fremtidsstrategiarbeidet og oppgaveendringene i toll og skatt. SkL ønsker å være med i utviklingen av etaten, både når det gjelder selve strategiprosessen og med å spre informasjonen ut til de ansatte.

Pål Arnesen, leder i YS Stat, tok også opp prosessen rundt overføring av arbeidsoppgaver fra toll til skatt da han startet sitt innlegg på konferansen. YS er svært kritisk til det manglende trepartssamarbeidet i prosessen som har vært. Arnesen gikk så over til temaet han egentlig var kommet for å informere om, årets lønnsoppgjør. Han har klare forventninger til årets oppgjør. Fra både arbeidsgiver og politisk hold har det kommet oppfordring om moderasjon og en lønnsvekst på 2-tallet for 2014. Det estimerte tallet for lønnsveksten er derimot høyere og ligger på 3,75 prosent.


Share Share Share

Medlem

INGEN STREIK I STATEN

Torsdag ettermiddag kom YS Stat til enighet med staten om en lønnsøkning på mellom 2,7 og 2,8 prosent. Dette ble klart etter en krevende mekling, mange timer på overtid. 

Fare for streik – departementene kan bli rammet

Rundt 170 YS-medlemmer i departementene tas ut i streik hvis meklingen i lønns-oppgjøret i staten ikke fører frem. SkL tar ikke ut medlemmer i første fase av en streik.

Statsoppgjøret: 2000 YS-medlemmer kan bli tatt ut i streik

YS Stat tar ut rundt 2000 medlemmer i streik hvis meklingen senere denne måneden ikke fører fram.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as