×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Oppgaver overføres fra toll til skatt

SkL ble like overrasket som Skatteetatens øvrige ansatte over regjeringens beslutning om å overføre oppgaver fra toll til skatt.

- Vi er positiv til endringen, men kritisk til prosessen, sier Per Magnar Stavland, leder i SkL.


- Vi er positiv til endringen, sier leder i Skatteetatens Landsforbund Per Magnar Stavland i forbindelse med regjeringens varsel om en omorganisering av Skatteetaten og Toll- og avgiftsetaten.

- SkL regner med at det sammen med arbeidsoppgavene også vil bli tilført tilstrekkelig med ressurser til Skatteetaten. Både i form av kompetanse fra Toll- og avgiftsetaten og i form av økte midler til å gjennomføre de nye arbeidsoppgavene på en god måte.

En forutsetning for at effektiviseringen skal gi resultater, er at det investeres i nye IT-løsninger. Dette gjelder spesielt på merverdiavgiftsområdet hvor merverdiavgiften for innførsel av varer skal integreres med dagens system for merverdiavgiften i Skatteetaten.

- Vi er enig med regjeringen i at det er positivt at arbeidsoppgavene samles og at begge etatene skal rendyrke sine arbeidsoppgaver, sier Per Magnar Stavland.

- Men i forhold til spillereglene er vi ikke fornøyd. Vi har ikke blitt informert på forhånd om hva som skulle skje, og håper ikke at dette viser en manglende respekt for trepartssamarbeidet i staten.

Hans Christian Holte informerte flere tusen av Skatteetatens ansatte på video om overføring av oppgaver fra toll til skatt. Foto: Astrid Hellwig

Dette vil medføre store endringer i både Skatteetaten og Toll- og avgiftsetaten, og vi mener at det er viktig at organisasjonene blir involvert på en god måte for å sørge for de ansattes rettigheter.

- Det som er viktig nå, er å få til et godt personalløp for ansatte som vil komme fra Toll- og avgiftsetaten, understreker Per Magnar Stavland.
- Vi håper også at regjeringen ser at det må stilles omstillingsmidler til rådighet.

 

Pressemeldingen fra Finansdepartementet:
Styrket grensekontroll og en mer effektiv offentlig sektor.

 

Kontaktpersoner i SkL:

Leder i SkL, Per Magnar Stavland, 911 96 967
Nestleder i SkL, Ivar Sømhovd, 402 26 763


Share Share Share

Medlem

INGEN STREIK I STATEN

Torsdag ettermiddag kom YS Stat til enighet med staten om en lønnsøkning på mellom 2,7 og 2,8 prosent. Dette ble klart etter en krevende mekling, mange timer på overtid. 

Fare for streik – departementene kan bli rammet

Rundt 170 YS-medlemmer i departementene tas ut i streik hvis meklingen i lønns-oppgjøret i staten ikke fører frem. SkL tar ikke ut medlemmer i første fase av en streik.

Statsoppgjøret: 2000 YS-medlemmer kan bli tatt ut i streik

YS Stat tar ut rundt 2000 medlemmer i streik hvis meklingen senere denne måneden ikke fører fram.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as