×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Medlemsmøte om lønnsoppgjøret

Lønnsoppgjøret er i full gang, og 16. mai inviterte SKD/SITS SkL-medlemmene på Helsfyr til informasjonsmøte om status i årets oppgjør.


Karen Marie Schnell på medlemsmøte for SKS/SITS

Karen Marie Schnell informerte om streikeforberedelsene på medlemsmøtet for SKD/SITS. Foto: Astrid Hellwig

Per Magnar Stavland, leder i SkL, fortalte litt om hvordan forhandlingene har vært så langt. Manglende vilje til å møte oss økonomisk, i tillegg til at arbeidsgiver ønsket å svekke medbestemmelsen og arbeidstakers rettigheter etter Hovedtariffavtalen, endte med at YS Stat brøt ut av årets lønnsforhandlinger. Fristen for å komme til enighet er midnatt natt til 26. mai. Hvis riksmekler Nils Dalseide ser at partene har nærmet seg uten å ha kommet i mål innen den tid, kan forhandlingene fortsette på overtid. Men hvis avstanden fortsatt er stor, betyr det at SkLs medlemmer i Skatteetaten kan være tatt ut i streik fra mandag morgen den 26. mai. 14.

- Når det er mekling, tar det seg opp jo nærmere vi kommer meklingsfristen, sa Per Magnar. Selv om det derfor er for tidlig å si noe om det blir streik eller ikke, er forberedelsene nå i full gang med en mulig streik.

- Vi har sagt at vi tar ut Skattedirektoratet og SITS, men vi har ikke sagt hvor mange som tas ut i streik, fortsatte han. Navnelistene som det jobbes med nå er fasiten for hvor mange og hvem som blir tatt ut i streik. Listene sendes til KMD fire dager før torsdag den 22. mai. Hører man ikke noe mandag morgen den 26. mai, stiller man på jobb som vanlig.

Karen Marie Schnell, leder i SkL SKD/SITS, minnet alle på at det er den private epostadressen som må brukes ved streik, og kunne ellers fortelle at streiken i 2012 har gjort SkL godt forberedt til årets streik.

Blir det streik vil informasjon om den videre utviklingen bli sendt ut til medlemmer fortløpende. I tillegg vil all informasjon også bli lagt ut på skl.no og på vår lukkede facebook-side.

Arbeidet med ny hjemmeside har kommet et godt stykke videre, og medlemmene på Helsfyr ble dermed de første til å se den nye hjemmesiden med innholdet som nå er på plass. Det jobbes med å få den helt ferdig, og det skal testes at alt fungerer som det skal. Det vil derfor ikke være lenge til nye skl.no ser dagens lys.


Share Share Share

Medlem

Avregning fleksitid for 2020

SkL, SJ og SF står sammen og sender felles brev til FIN.

Ny medlemsfordel – YS Pensjon. Gjelder kun privat sektor.

I samarbeid med Nordea Liv gir vi deg lave kostnader og et godt forvaltningstilbud på din egen pensjonskonto. Dette kan sikre deg som medlem flere tusen kroner ekstra som pensjonist.

Interessert? Sjekk ut www.yspensjon.no

Nytt år - nye muligheter til å spare penger

Vurderer du å bytte bank? Gjennom ditt medlemskap er du sikret en av landets beste bankavtaler hos Nordea Direct. Her kan det være mange tusen kroner å spare hvert eneste år.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as