×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Ledigheten steg i desember

Arbeidsledigheten målt i SSBs arbeidskraftsundersøkelse (AKU), steg med 3 000 personer fra november (gjennomsnitt oktober - desember) til desember (gjennomsnitt november - januar).


Helle Stensbak, sjeføkonom i YS, melder om stigning i ledigheten i desember 2013. Foto: YS

I samme periode steg sysselsettingen med 3 000 personer, mens arbeidsstyrken steg med 7 000 personer.

I prosent av arbeidsstyrken gikk ledigheten opp fra 3,5 i november til 3,6 prosent i desember – det høyeste siden juli i fjor. På forhånd var det ventet en ledighet på 3,5 prosent (Reuters).

Oppgangen i ledigheten skyldes at det er flere som melder seg som arbeidssøkere. Veksten i sysselsettingen holder seg godt oppe. Oppgangen er omtrent den samme som for hele 2013 i gjennomsnitt. AKU-tallene bekrefter inntrykket av en moderat svekkelse av arbeidsmarkedet. Norges Bank anslår en AKU-ledighet på 3,5 prosent for 2014. Dagens tall påvirker neppe rentevurderingene til sentralbanken.

Kronen svekket seg litt umiddelbart etter tallene, men ser ut til å korrigere sterkere igjen.


Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as