×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Ledigheten steg i desember

Arbeidsledigheten målt i SSBs arbeidskraftsundersøkelse (AKU), steg med 3 000 personer fra november (gjennomsnitt oktober - desember) til desember (gjennomsnitt november - januar).


Helle Stensbak, sjeføkonom i YS, melder om stigning i ledigheten i desember 2013. Foto: YS

I samme periode steg sysselsettingen med 3 000 personer, mens arbeidsstyrken steg med 7 000 personer.

I prosent av arbeidsstyrken gikk ledigheten opp fra 3,5 i november til 3,6 prosent i desember – det høyeste siden juli i fjor. På forhånd var det ventet en ledighet på 3,5 prosent (Reuters).

Oppgangen i ledigheten skyldes at det er flere som melder seg som arbeidssøkere. Veksten i sysselsettingen holder seg godt oppe. Oppgangen er omtrent den samme som for hele 2013 i gjennomsnitt. AKU-tallene bekrefter inntrykket av en moderat svekkelse av arbeidsmarkedet. Norges Bank anslår en AKU-ledighet på 3,5 prosent for 2014. Dagens tall påvirker neppe rentevurderingene til sentralbanken.

Kronen svekket seg litt umiddelbart etter tallene, men ser ut til å korrigere sterkere igjen.


Share Share Share

Medlem

Avregning fleksitid for 2020

SkL, SJ og SF står sammen og sender felles brev til FIN.

Ny medlemsfordel – YS Pensjon. Gjelder kun privat sektor.

I samarbeid med Nordea Liv gir vi deg lave kostnader og et godt forvaltningstilbud på din egen pensjonskonto. Dette kan sikre deg som medlem flere tusen kroner ekstra som pensjonist.

Interessert? Sjekk ut www.yspensjon.no

Nytt år - nye muligheter til å spare penger

Vurderer du å bytte bank? Gjennom ditt medlemskap er du sikret en av landets beste bankavtaler hos Nordea Direct. Her kan det være mange tusen kroner å spare hvert eneste år.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as