×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Ledigheten steg i desember

Arbeidsledigheten målt i SSBs arbeidskraftsundersøkelse (AKU), steg med 3 000 personer fra november (gjennomsnitt oktober - desember) til desember (gjennomsnitt november - januar).


Helle Stensbak, sjeføkonom i YS, melder om stigning i ledigheten i desember 2013. Foto: YS

I samme periode steg sysselsettingen med 3 000 personer, mens arbeidsstyrken steg med 7 000 personer.

I prosent av arbeidsstyrken gikk ledigheten opp fra 3,5 i november til 3,6 prosent i desember – det høyeste siden juli i fjor. På forhånd var det ventet en ledighet på 3,5 prosent (Reuters).

Oppgangen i ledigheten skyldes at det er flere som melder seg som arbeidssøkere. Veksten i sysselsettingen holder seg godt oppe. Oppgangen er omtrent den samme som for hele 2013 i gjennomsnitt. AKU-tallene bekrefter inntrykket av en moderat svekkelse av arbeidsmarkedet. Norges Bank anslår en AKU-ledighet på 3,5 prosent for 2014. Dagens tall påvirker neppe rentevurderingene til sentralbanken.

Kronen svekket seg litt umiddelbart etter tallene, men ser ut til å korrigere sterkere igjen.


Share Share Share

Medlem

INGEN STREIK I STATEN

Torsdag ettermiddag kom YS Stat til enighet med staten om en lønnsøkning på mellom 2,7 og 2,8 prosent. Dette ble klart etter en krevende mekling, mange timer på overtid. 

Fare for streik – departementene kan bli rammet

Rundt 170 YS-medlemmer i departementene tas ut i streik hvis meklingen i lønns-oppgjøret i staten ikke fører frem. SkL tar ikke ut medlemmer i første fase av en streik.

Statsoppgjøret: 2000 YS-medlemmer kan bli tatt ut i streik

YS Stat tar ut rundt 2000 medlemmer i streik hvis meklingen senere denne måneden ikke fører fram.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as