×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Fortsatt lav ledighet i Norge

Arbeidsledigheten var ifølge AKU 3,3 prosent i april. Ledigheten var den samme forrige måned, men lavere enn for tre måneder siden da den var 3,5 prosent.


Helle Stensbak, sjefsøkonom i YS.

Sjefsøkonom i YS, Helle Stensbak. Foto: YS

Sysselsettingen steg 2' fra forrige måned og 7' fra forrige tremånedersperiode. Veksten i sysselsettingen holder en årstakt på rundt 1 prosent.

Helle Stensbak, sjefsøkonom i YS, melder at arbeidsledigheten ble lavere enn ventet. Norges Bank har anslått AKU-ledigheten til 3,5 prosent i år. Ved hvert av de siste seks kvartalene har ledigheten vært 3,5 prosent, men i månedene mellom svingt mellom 3,3 prosent og 3,7 prosent. Norges Bank legger normalt lite vekt på de månedlige AKU-tallene, som derfor ikke bør få noen betydning for renter og valuta.

 


Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as