×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Fortsatt lav ledighet i Norge

Arbeidsledigheten var ifølge AKU 3,3 prosent i april. Ledigheten var den samme forrige måned, men lavere enn for tre måneder siden da den var 3,5 prosent.


Helle Stensbak, sjefsøkonom i YS.

Sjefsøkonom i YS, Helle Stensbak. Foto: YS

Sysselsettingen steg 2' fra forrige måned og 7' fra forrige tremånedersperiode. Veksten i sysselsettingen holder en årstakt på rundt 1 prosent.

Helle Stensbak, sjefsøkonom i YS, melder at arbeidsledigheten ble lavere enn ventet. Norges Bank har anslått AKU-ledigheten til 3,5 prosent i år. Ved hvert av de siste seks kvartalene har ledigheten vært 3,5 prosent, men i månedene mellom svingt mellom 3,3 prosent og 3,7 prosent. Norges Bank legger normalt lite vekt på de månedlige AKU-tallene, som derfor ikke bør få noen betydning for renter og valuta.

 


Share Share Share

Medlem

Dette er YS fire krav til ny regjering om rettferdig omstilling

- Vi må sikre at omstillingen vi nå gjør av arbeidslivet blir rettferdig, og at den skjer på arbeidstakernes premisser. Derfor stiller YS helt konkrete krav til den regjeringen som skal styre landet de fire neste årene, sier YS-leder Erik Kollerud.

SkL ønsker flere med på laget!

Vervekampanje i perioden 1. september – 30. november.

 

 

YS på Arendalsuka: Politikerdebatt om funn i Arbeidslivsbarometeret

Hvordan utviklet arbeidslivet seg under koronapandemien? Og hva mener politikerne kunne vært gjort annerledes, hvis de kunne skru klokka tilbake?

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as