×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Fortsatt lav ledighet i Norge

Arbeidsledigheten var ifølge AKU 3,3 prosent i april. Ledigheten var den samme forrige måned, men lavere enn for tre måneder siden da den var 3,5 prosent.


Helle Stensbak, sjefsøkonom i YS.

Sjefsøkonom i YS, Helle Stensbak. Foto: YS

Sysselsettingen steg 2' fra forrige måned og 7' fra forrige tremånedersperiode. Veksten i sysselsettingen holder en årstakt på rundt 1 prosent.

Helle Stensbak, sjefsøkonom i YS, melder at arbeidsledigheten ble lavere enn ventet. Norges Bank har anslått AKU-ledigheten til 3,5 prosent i år. Ved hvert av de siste seks kvartalene har ledigheten vært 3,5 prosent, men i månedene mellom svingt mellom 3,3 prosent og 3,7 prosent. Norges Bank legger normalt lite vekt på de månedlige AKU-tallene, som derfor ikke bør få noen betydning for renter og valuta.

 


Share Share Share

Medlem

INGEN STREIK I STATEN

Torsdag ettermiddag kom YS Stat til enighet med staten om en lønnsøkning på mellom 2,7 og 2,8 prosent. Dette ble klart etter en krevende mekling, mange timer på overtid. 

Fare for streik – departementene kan bli rammet

Rundt 170 YS-medlemmer i departementene tas ut i streik hvis meklingen i lønns-oppgjøret i staten ikke fører frem. SkL tar ikke ut medlemmer i første fase av en streik.

Statsoppgjøret: 2000 YS-medlemmer kan bli tatt ut i streik

YS Stat tar ut rundt 2000 medlemmer i streik hvis meklingen senere denne måneden ikke fører fram.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as