×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

- Eriksson gjør arbeidslivet utrygt

 - Regjeringen ignorerer alle advarsler og er i ferd med å styre arbeidslivet i fullstendig feil retning. Slik reagerer YS-leder Jorunn Berland på forslaget fra arbeidsministeren i dag om å åpne opp for mange flere midlertidige jobber.


- Ønsker vi virkelig et arbeidsliv der flere ansatte ikke vet om de kan gå på jobb neste måned? spør Berland.

Eriksson argumenterer med at en midlertidig jobb er et springbrett ut i arbeidslivet. YS-lederen mener dette er fullstendig feilslått politikk.

- Å være midlertidig ansatt gir permanent usikkerhet. Regjeringens forslag vil føre til at vi får et B-lag i arbeidslivet. Arbeidstakerne vil gå fra den ene midlertidige stillingen til den neste. Springbrettet Eriksson snakker så varmt om, vil bare være starten på en utrygg hverdag, mener Berland.

YS mener de som skal ut for jobb i første gang må tilbys noe annet enn usikkerhet og midlertidig arbeid.

- Uten fast jobb blir det vanskelig for mange unge å få boliglån. De vil måtte tenke seg om to ganger før de etablerer seg og stifter familie. Og de vil nøle med å si i fra om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen. Derfor må det fortsatt være slik at arbeidsgiver ansetter fast når arbeidet er av fast karakter, krever Berland.

I dag må arbeidsgiver ha en saklig grunn for å si opp ansatte. YS frykter at midlertidige kontrakter vil bli mye mer vanlig og erstatte dagens ordning med prøvetid. En samlet fagbevegelse reagerer sterkt på regjeringens politikk. Forslaget opprører ikke bare medlemmene i YS, men en samlet norsk fagbevegelse.

- Eriksson utfordrer trepartssamarbeidet. Dette er nok et eksempel på at det regjeringen tidligere har sagt settes til side. Regjeringen har tidligere uttalt at trepartssamarbeidet er av stor verdi. YS oppfordrer nå Stortinget på det sterkeste til å behandle forslaget grundig. På sikt kan dagens forslag skape et helt nytt arbeidsliv. Den langsiktige virkningen er at midlertidige og ikke faste stillinger blir normalen, sier Berland.

Hun understreker at YS ønsker at flere skal komme i arbeid, men at hun er uenig i virkemidlene som nå foreslås.

- Eriksson vil ha flere i jobb. Den målsetningen deler vi. Forslaget vil imidlertid få motsatt effekt. Det er dokumentert at de som er løst tilknyttet arbeidslivet oftere blir stående utenfor, sier Berland.


Share Share Share

Medlem

SkL blir større og sterkere i Skatteetaten - og samarbeidet med Delta kan nå bli til noe mer

I arbeidet med å videreutvikle samarbeidet mellom SkL og Delta er anbefalingen til arbeidsgruppen at SkL går inn i Delta som en selvstendig organisasjon fra januar 2022. Det er SkLs landsmøte som eventuelt vil ta den beslutningen i løpet av 2021. Dersom de sier ja, vil 2022 være et prøveår før en endelig løsning blir fra 2023. 

Billån for SkL-medlemmer

Ønsker DU deg ny bil til jul? Hos Nordea får du som SkL-medlem et ekstra godt tilbud med lav rente på billånet, fra 2,85% nom. rente!

 
What do you want to do ?
New mail

YS’ likestillingspris 2020 går til Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse

- Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har bidratt til forskning på kvinners helse i over 50 år. Arbeidsmetoden har hele tiden vært enkel og effektiv: Å drive samfunnsopplysning om det konkrete behovet og å samle inn midler for å dekke det, sier Hans-Erik Skjæggerud, juryleder for YS’ likestillingspris.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Grønland 4
0188 Oslo

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as