×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Nyhetsarkiv 2013

Kursoversikt for 2014

Kursoversikten for 2014 ligger nå ute. Våre kurs har forskjellige målgrupper, noen passer for alle medlemmer og noen retter seg mot tillitsvalgte.

Kursoversikt for 2014 - les hele saken


Ny rapport om lønnsdannelse fra Holdenutvalget

- Det inntektspolitiske samarbeidet og koordinering i lønnsdannelsen har bidratt til en god utvikling i Norge, sier YS’ sjeføkonom Helle Stensbak. Hun har vært et av 12 medlemmer i utvalget som leverte sin rapport til Finansministeren.

Informasjonsmøte for arv i Grimstad

Sist ute i rekken av informasjonsmøter for ansatte i Skatteetaten som jobber med arv ble gjennomført i Grimstad mandag den 25. november.

Informasjonsmøte for arv i Grimstad - les hele sakenSkL møter medarbeiderne på ARV

Hvilken fremtid ser medarbeiderne på ARV for seg i etaten etter at arveavgiften blir borte? SkL følger opp medarbeiderne som blir berørt og har hatt møter i Molde og i Oslo.

YS Arbeidslivsbarometer – Vil ha lønnsåpenhet

En av fire opplever manglende åpenhet rundt lønn. Ni av ti ønsker uendrede eller mindre lønnsforskjeller, viser Arbeidslivsbarometeret.

YS Arbeidslivsbarometer – Vil ha lønnsåpenhet - les hele saken


Arveavgiften fjernes – ingen oppsigelser

SkL er tilfreds med at det kom en avklaring på arvespørsmålet allerede nå slik at berørte medarbeidere ikke måtte vente i uvisshet lenger enn nødvendig.

Arveavgiften fjernes – ingen oppsigelser - les hele sakenSammen er vi sterkere

- Samspillet mellom det dere gjør lokalt og det YS gjør sentralt, gjør oss bedre. Dette var budskapet da Jorunn Berland startet dag to av SkLs Landsstyremøte 2013. Hun presiserte at hvis YS skal nå målet om synlighet, vekst og politisk slagkraft, må samarbeidet med organisasjonene være god.

Sammen er vi sterkere - les hele saken


Landsstyremøte 2013

Landsstyremøtet for 2013 er godt i gang og gjennomføres 6. og 7. november på Triaden i Lillestrøm. Temaer på årets møte er etatens fremtidige organisering, medlemsutvikling i SkL, organisering av SkLs formelle fora og utviklingen av YS.

Landsstyremøte 2013 - les hele saken


Norsk økonomi holder stand

Det har vært forventet noe svekkelse i norsk økonomi, men tallene er sterkere enn ventet, sier YS sjefsøkonom Helle Stensbak.

Norsk økonomi holder stand - les hele sakenArbeidslivet er stabilt, men også sårbart

- YS Arbeidslivsbarometer for 2013 viser at norske arbeidstakere føler seg trygge på at de ikke mister jobben. Samtidig opplever en del at de har så mange arbeidsoppgaver at de blir stresset og utslitt, sier YS-leder Jorunn Berland.

Arbeidslivet er stabilt, men også sårbart - les hele saken


Ny regjering ønsker å lytte til alle hovedorganisasjonene

- Ja, Regjeringen Solberg vil forholde seg nøytralt til alle hovedorganisasjonene, bekreftet Høyres stortingsrepresentant Svein Flåtten på YS-konferansen.

Ny regjering ønsker å lytte til alle hovedorganisasjonene - les hele saken


YS-konferansen 2013

YS-leder Jorunn Berland åpnet YS-konferansen 2013 med budskap om at et godt arbeidsliv skal bygge opp under god næringspolitikk og verdiskapning.

YS-konferansen 2013 - les hele sakenStatsbudsjettet for 2014

Skatteetaten vil også neste år få et stramt budsjett. Budsjettet er omtrent på samme nivå som i fjor, men det stilles krav til ytterligere effektivisering av driften da vi ikke har fått full kompensasjon for økning av skattemanntallet og antall næringsdrivende.

Statsbudsjettet for 2014 - les hele saken


Ny regjering – hva nå?

Grunnlaget for den nye regjeringen ble presentert i går. Vi har sakset et utvalg fra noen av temaene som kan være av interesse, både skattefaglig og arbeidslivsrelatert, fra dokumentet.

Ny regjering – hva nå? - les hele saken


Den internasjonale dagen for anstendig arbeidsliv

7. oktober markeres den internasjonale dagen for anstendig arbeidsliv. - Vi må vise solidaritet med alle de som ikke har rett til å organisere seg, eller har tilgang på sterke og uavhengige fagorganisasjoner, sier YS-leder Jorunn Berland.

Den internasjonale dagen for anstendig arbeidsliv - les hele sakenStore skatteendringer i vente

Minstefradrag heves, redusert formuesskatt og arveavgift, samt utredning av et ROT-fradrag (fradrag for rehabilitering, ombygging og tilbygg på egen bolig). Det er noen av skatteendringene de borgerlige partiene har lagt fram i sin samarbeidserklæring.

Store skatteendringer i vente - les hele saken


SkL Ung-konferansen

Årets SkL Ung-konferanse ble holdt den 2.-4. september i Krakow, Polen. 26 unge og lovende SkL-medlemmer hadde tatt turen for å delta på en lærerik konferanse om kommunikasjon, retorikk, lønn, permisjon, fleksitidsreglementet og etatens organisering.

SkL Ung-konferansen - les hele saken


YS om partienes arbeidslivspolitikk

YS har gått gjennom partienes standpunkter på det arbeidslivspolitiske feltet, og identifiserer viktige temaer i årets valgkamp. Arbeidet gir også en indikasjon på hva som kan bli satt på agendaen de neste fire årene.

YS om partienes arbeidslivspolitikk - les hele sakenKan du pensjonen din?

Pensjon er ikke enkelt, og har ikke blitt enklere av reformen. Alt etter som når man er født og hvor lenge man har jobbet, kan man velge ulike løsninger på utbetalingen fra folketrygden og AFP. Den beste løsningen for deg henger helt og holdent sammen med hvordan du ønsker å innrette deg i årene både før og etter at du går av med pensjon.

YS Stat om arbeidstid og ny rapport om deltid i staten

Nyhetsbrev nummer 3 fra YS Stat er ute nå. Les mer om YS' syn på arbeidstid i henhold til arbeidsmiljø- og hovedtariffavtalen og den ferdige rapporten Deltidsarbeid i det statlige tariffområdet.

Nytt nummer av SkL Nytt i posten

I forbindelse med høstens valg har vi stilt de største politiske partiene noen spørsmål om skattepolitikk, Skatteetatens utvikling i de neste årene og samarbeidet med organisasjonene. Svarene kan du lese i SkL Nytt nummer 4. I samme nummer kan du også lese vårt intervju med den nye skattedirektøren Hans Christian Holte.

Nytt nummer av SkL Nytt i posten - les hele sakenVi har hilst på den nye skattedirektøren

Hans Christian Holte er opptatt av god kvalitet på det vi skal levere, klar tale fra medarbeiderne og handlingsrom til å utvikle etaten. - Jeg forventer meg et genuint ønske om å trekke i samme retning, sa han da SkL traff ham seks dager inn i den nye jobben. Men hastverk med å omorganisere etaten, det har han ikke.

Vi har hilst på den nye skattedirektøren - les hele saken


SkL ønsker aller en god sommer!

Henvendelser på telefon og post@skl.no vil bli besvart gjennom hele sommeren.

SkL ønsker aller en god sommer! - les hele saken


Liten lysning i mørkt Europa?

Helle Stensbak, sjeføkonomen i YS, kommer med noen optimistiske anslag om europeisk økonomi og gode sommerønsker.

Liten lysning i mørkt Europa? - les hele sakenLik rett til å være forskjellig - YS på Skeive Dager

Soldater fra Forsvaret, politimenn og -kvinner, blitzere, transer på skyhøye stiletthæler, statsråder og stortingspolitikere, dansende ungdommer: Paraden under Skeive Dager bød på nettopp det likeverdet YS oppfordrer til på jobben.

Lønnskurs 2013

I år blir lønnskurset arrangert samtidig som trinn 2, også på Triaden.

Lønnskurs 2013 - les hele saken


Trinn 2 tillitsvalgtkurs 2013

Femten tillitsvalgte stilte på Triaden i Lørenskog da årets trinn 2 tillitsvalgtkurs gikk av stabelen den 11. juni.

Trinn 2 tillitsvalgtkurs 2013 - les hele sakenNSO-konferansen 2013

3. og 4. juni var Norge og YS Stat vertskap for den årlige NSO-konferansen. NSO, Nordiske Statstjenestemenns Organisasjon, er en samarbeidsarena for statstjenestemannsorganisasjoner i Norden.

NSO-konferansen 2013 - les hele saken


SkL SKD-SITS på konferanse i Poznan

Det er stor aktivitet i SkL SKD-SITS for tiden. Nesten 40 medlemmer i avdelingen var i helgen samlet i Polens vugge, Poznan. Arbeidsrettslige temaer, arbeidsmiljø, lønn og omstilling var tema på konferansen. 

SkL SKD-SITS på konferanse i Poznan - les hele saken


Litt høyere ledighet ifølge SSB

Nye tall fra SSB viser at ledigheten nå er på 3,7 prosent og antall arbeidsløse har økt til 100 000. Det er det høyeste siden desember 2005 melder sjeføkonom i YS, Helle Stensbak.

Litt høyere ledighet ifølge SSB - les hele sakenMedlemsmøte SKD/SITS, Oslo

Det var godt oppmøte på Tøyen da SKD/SITS hadde lunsjmøte torsdag den 23. mai. Rundt 25 medlemmer fikk lett servering og høre mer om årets lønnsoppgjør, omorganisering og lokale arrangementer fremover.

Medlemsmøte SKD/SITS, Oslo - les hele saken


- Trenger politisk styring!

Onsdag 22. mai hørte rundt femti tillitsvalgte og ansatte i YS-fellesskapet Raymond Johansen snakke om Arbeiderpartiets arbeidslivspolitikk

- Trenger politisk styring! - les hele saken


Leder- og nestlederopplæring

14. og 15. mai stilte ledere og nestledere fra alle avdelingene i SkL i Lakkegata og fikk en gjennomgang av hva det vil si å ha tillitsvalgtrollen i forbundet.

Leder- og nestlederopplæring - les hele sakenSkL støtter streikende i Atea

SkL mener at alle bør ha rett til tariffavtale og ønsker et organisert arbeidsliv. I Atea, som er en stor samarbeidspartner med Skatteetaten, nektes EL & IT Forbundet tariffavtale.

SkL støtter streikende i Atea - les hele saken


Grei forhandlingsløsning i staten

Partene i Staten kom i mål med et brukbart resultat tirsdag kveld. Resultatet ble en ramme på 3,5 prosent. Dette sikrer en merlønnsutvikling for alle, sier leder i YS Stat, Pål N. Arnesen.

Grei forhandlingsløsning i staten - les hele saken


Holte ny skattedirektør

Hans Christian Holte (48) ble utnevnt som skattedirektør for en periode på seks år i statsråd i dag. Han kommer fra stillingen som direktør i Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi).

Holte ny skattedirektør - les hele sakenSkL-konferansen 2013

10.-12. april ble SkL-konferansen avholdt på Sundvolden Hotel ved Tyrifjorden. I løpet av tre dager fikk avdelings- og regionale tillitsvalgte besøk av politikere, en gjennomgang av avtaleverk og tid for erfaringsutveksling.

SkL-konferansen 2013 - les hele saken


Krever reallønnsutvikling for alle i staten

YS Stat har sammen med LO Stat og Unio levert kravene i årets tariffoppgjør. De tre, som representerer rundt 100.000 medlemmer, krever at alle statsansatte ivaretar sin reallønnsutvikling.

Krever reallønnsutvikling for alle i staten - les hele saken


Ikke aktuelt med flere søkere

Difi-direktør Hans Christian Holte kom på søkerlisten to uker etter fristen. Nå kan han bli ny skattedirektør. Holte har siden 2007 vært direktør for Direktoratet for forvaltning og IKT.

Ikke aktuelt med flere søkere - les hele sakenEnighet mellom YS og NHO i privat sektor

Årets lønnsoppgjør er i havn for privat sektor. Det ble et økonomisk ansvarlig mellomoppgjør med et generelt tillegg på 75 øre per time til alle. YS forutsetter at de etterfølgende oppgjørende følger samme løsning.

Enighet mellom YS og NHO i privat sektor - les hele saken


Årets lønnsoppgjør nærmer seg

9. april vedtar sektorstyret kravene til årets lønnsoppgjør og 12. april starter årets forhandlinger. Siden det er et mellomoppgjør, forhandles det bare om økonomi i år.

Årets lønnsoppgjør nærmer seg - les hele saken


Brudd i lønnsoppgjøret mellom NHO og YS

NHO og YS ble ikke enige i årets mellomoppgjør. Etter å ha forhandlet siden mandag 11. mars ble det torsdag kveld ved 20-tiden brudd mellom partene. Forhandlingene vil nå fortsette ved hjelp av riksmekleren.

Brudd i lønnsoppgjøret mellom NHO og YS - les hele sakenNytter likestilling?

Eller har likestilling blitt tilfeldighetens arena? Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik utfordret Inga Marte Thorkildsen, Torbjørn Røe Isaksen og Anette Trettebergstuen med dette spørsmålet på arbeidslivskonferansen ombudet arrangerte tirsdag 19. mars.

Nytter likestilling? - les hele saken


Fire vil bli ny skattedirektør

Søkerlisten over de som ønsker å overta etter Svein Kristensen er nå offentliggjort, og bare fire har meldt sin interesse.

Fire vil bli ny skattedirektør - les hele saken


Nytt styre i SkL sør

12. og 13. mars fylte rett under 100 SkL-medlemmer Kragerø Resort. Fantastisk utsikt over Kragerøfjorden og velsmakende mat skapte god stemning på årskonferansen til avdelingen i sør og SKD/SITS.

Nytt styre i SkL sør - les hele sakenFortsatt sunn økonomi i Norge

Nye tall fra TBU anslår at det er grunnlag for en reallønnsutvikling også i 2013. Norsk økonomi står i en særstilling i europeisk sammenheng. Men det er noen skydotter i horisonten.

Fortsatt sunn økonomi i Norge - les hele saken


Lønnsdannelsen gjør oss produktive

Koordinert lønnsdannelse og små lønnsforskjeller gir oss høy produktivitet i Norge, sa Roger Bjørnstad på YS inntektspolitiske konferanse.

Lønnsdannelsen gjør oss produktive - les hele saken


Gratulerer med kvinnedagen!

8. mars er en viktig markeringsdag, en dag hvor kvinners situasjon og posisjon står på dagsorden. Den internasjonale kvinnedagen ble innstiftet i 1910, tre år før norske kvinner fikk stemmerett. Selv om vi har oppnådd mye og utviklingen mot et likestilt samfunn har gått fortere i Norge enn i resten av verden, gjenstår fortsatt mye før målet er nådd.

Gratulerer med kvinnedagen! - les hele sakenSkL gratulerer Jorunn Berland som ny leder i YS

Jorunn Berland (57) ble i ettermiddag enstemmig valgt til ny YS-leder. - YS er preget av stort mangfold, med store og små forbund, ulike næringer og sektorer. Mangfoldet er YS’ store styrke. Dette vil jeg bygge videre på, sier Berland.

SkL gratulerer Jorunn Berland som ny leder i YS - les hele saken


- Vi har hatt en god reallønnsvekst fra 2011 til 2012

- Norske lønnsmottakere har nok en gang fått økt kjøpekraft. Dermed får vi mer tilbake for hver time vi jobber, sier fungerende YS-leder Jorunn Berland. I dag la TBU frem sin foreløpige rapport. Den viser at lønnsveksten havnet på fire prosent det siste året.

- Vi har hatt en god reallønnsvekst fra 2011 til 2012 - les hele saken


Samarbeid i etaten tema på storsamling i SkL

SkLs største konferanse hittil ble avholdt før helgen, da fire SkL-avdelinger arrangerte felles årskonferanse. Fem avdelingsdirektører deler sine tanker om hvordan samarbeid fungerer og er helt nødvendig for at etaten skal jobbe effektivt i dag og i fremtiden.

Samarbeid i etaten tema på storsamling i SkL - les hele sakenGratulerer med dagen SkL!

Skatteetatens Landsforbund, den gang Ligningsfunksjonærenes Landsforening, ble stiftet 6. februar 1963. Vi fyller således 50 år i dag. Jubileet vil først og fremst bli markert i forbindelse med SkL-konferansen i april, hvor flesteparten av SkLs tillitsvalgte vil være samlet.


Tore Eugen Kvalheim går av som YS-leder

Tore Eugen Kvalheim går av som YS-leder med umiddelbar virkning. 1. juli tiltrer han stillingen som en av flere direktører i arbeidsgiverforeningen Spekter.


Ekspertutvalg skal vurdere selskapsskatten

- Regjeringen er svært opptatt av at vi skal opprettholde et godt skattesystem. I en tid der skattegrunnlaget er mer mobilt som følge av globalisering vil vi derfor se på mulige endringer i selskapsbeskatningen.

Om kort tid vil Regjeringen sette ned et ekspertutvalg for å vurdere den norske selskapsbeskatningen i lys av den internasjonale utviklingen, sier finansminister Sigbjørn Johnsen.

Ekspertutvalg skal vurdere selskapsskatten - les hele sakenPartilederne debatterte den norske staten

Hvor effektiv er egentlig den norske staten? Spørsmålet skapte både tempo og temperatur da YS Stat samlet partilederne til paneldebatt. Argumenter for og i mot privatisering gikk som en rød tråd gjennom diskusjonen. Partilederne er også opptatt av å få bukt med det de beskriver som en fryktkultur.

Partilederne debatterte den norske staten - les hele saken


Åpnet YS Stats konferanse med å kritisere markedsstyring

- Markedsstyring og New Public Management passer ikke i statlig sektor. Jeg foreslår at vi finner en passende anledning og tar et endelig farvel, sa Pål N. Arnesen da han åpnet YS Stats årlige konferanse i dag, tirsdag 22. januar.

Åpnet YS Stats konferanse med å kritisere markedsstyring - les hele saken


Pensjonsforvirret?

Pensjon er et hett tema for tiden. Temaet er vanskelig og ikke alltid lett å finne ut av. YS Ung tok utfordringen og initiativ til en lettfattelig brosjyre ""Født etter 1963", en enklere pensjonsbrosjyre".

Pensjonsforvirret? - les hele sakenPensjonsutvalg i YS anbefaler å gå tilbake til forhandlingsbordet

I 2011 satte YS-forbundene i offentlig sektor i gang arbeidet med å utrede hvordan YS kan sikre en konkurransedyktig, offentlig tjenestepensjon også for årskullene født etter 1958. - Resultatet av arbeidet forelå i fjor. En av anbefalingene er å gå tilbake til forhandlingsbordet, opplyser YS-leder Tore Eugen Kvalheim.

Pensjonsutvalg i YS anbefaler å gå tilbake til forhandlingsbordet - les hele saken


ØKOKRIMs trusselvurdering 2013-2014: Sårbar velferd

Vi unndrar trolig skatt for nærmere 130 milliarder i året og flere svindler med merverdiavgiften, mens det kan synes som korrupsjon ikke aksepteres i samme grad som før. Det er noen av konklusjonene i ØKOKRIMs nye trusselvurdering.

ØKOKRIMs trusselvurdering 2013-2014: Sårbar velferd - les hele saken


YS-lederen er fornøyd med Banklovkommisjonens forslag

- YS godtar ikke at ytelsesbaserte pensjonsordninger avvikles med tvang. Derfor er vi svært fornøyd med at heller ikke Banklovkommisjonen går inn for dette. I alle fall ikke i denne omgang, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim.

YS-lederen er fornøyd med Banklovkommisjonens forslag - les hele sakenHovedavtalen i staten videreføres

FAD og hovedsammenslutningene ble rett før jul enige om å prolongere Hovedavtalen i staten fram til 31. desember 2015.

Hovedavtalen i staten videreføres - les hele saken


Hva skjer i SkL

Kalender